BENEFICIILE CANYONING-ULUI

Beneficiile canyoning-ului

În afară de faptul că este o activitate completă, canyoning-ul aduce numeroase beneficii corpului și mintii.

 Este o veritabilă aventură ce poate fi împărtășită cu familia sau prietenii. Avantajul canyoning-ului este că facem sport fără să ne dăm seama. Fie că mergem, ne cățărăm, înotăm, coborâm în rapel de-a lungul unui curs de apă sau într-o cascadă, evoluăm în medii unice, unele mai frumoase decât altele.

BENEFICIILE CANYONING-ULUI

1. Adrenalina, antidepresiv natural

„Oare ar trebui să sar peste această cascadă de 10 metri? Sau mai degrabă ar trebui să o cobor în rapel?”. Atunci când ne confruntăm cu asemenea tipuri de obstacole crește adrenalina. În acel moment, nu ne mai gândim la nimic altceva în afară de ceea ce se va întâmpla în următoarele secunde. Ce poate fi mai bine pentru a ne elibera de grijile cotidiene? Săritul peste o cascadă, alunecarea pe o tiroliană sau coborârea în rapel sunt tot atâtea oportunitati care vă permit să vă gestionați mai bine emoțiile.

BENEFICIILE CANYONING-ULUI

2.Un sport complet

Așa cum probabil ați înțeles deja, în afară de faptul că veți arăta ca un scafandru cool echipat ca un cățărător, veți beneficia și de un mix de mai multe practici sportive: drumeție, coborare in rapel, natație și mersul pe jos. Escalada vă va ajuta să vă cunoașteți și să vă stăpâniți mai bine corpul, sa va dezvoltati propriile tehnici, natația va face apel la capacitatea dumneavoastră de a evolua într-un mediu nefamiliar, drumeția vă va menține musculatura în bune condiții, iar plimbarea pe jos vă va pune în mișcare intreg corpul. Punctul pozitiv al activității: nu există mișcări traumatizante pentru articulații.

BENEFICIILE CANYONING-ULUI

3.Întoarcerea la natură

In ciuda faptului ca puteti simti o cantitate semnificativa de apă în cap în timpul unei coborâri în rapel printr-o cascadă tumultuoasă, iar peste cinci minute ajungeți într-un peisaj pe cât de liniștitor, pe atât de captivant, numai asa puteti simti magia canyoning-ului. Veți ajunge în locuri retrase, în care puține persoane au acces și unde doar natura este stăpână. Această aventură vă va trezi toate simțurile: vederea (succesiunea peisajelor), auzul (bubuitul unei cascade și sunetele animalelor), simțul tactil (apa și stâncile). Veți învăța mai multe despre fauna și flora locale.

Sper că v-am convins de toate beneficiile pe care le implică practicarea canyoning-ului. Dacă sunteți deja dependenți de acest sport puteți menționa și alte beneficii? Nu ezitați să le împărtășiți cu noi în secțiunea de comentarii de mai jos!