BENEFICIILE BABYSWIMMING-ULUI

Beneficiile babyswimmingului

Ședințele de înot pentru copii nu sunt destinate să facă copilul vostru să devină următorul star la 50 de metri fluture.

Scopul nu este mai puțin valoros, deoarece se referă la contribuția în dezvoltarea copilului dumneavoastră. Descoperiți apa în timp ce vă distrați, asta este misiunea nobilă a babyswimmingului. De la vârsta de 4 luni până la 6 ani, multe piscine oferă copilului posibilitatea de a se bucura de plăcerile vieții acvatice. Dar toate acestea se fac încet, nu este grabă.

BENEFICIILE BABYSWIMMING-ULUI

Sărituri interzise

Însoțit de personalul supraveghetor, obișnuiți bebelușul cu piscina din brațele voastre, apoi micuțul vostru se așază pe un covor plutitor și, treptat, prin exerciții jucăușe, apar noile senzații. Odată ce copilul vostru prinde încredere, imersiunea devine posibilă și puteți admira abilitățile sale înnăscute de freediving. Micuțul vostru, apoi, pune stăpânire pe acest nou mediu, este uimit de impresia de lejeritate și de relaxare, se acomodează ușor, ușor prin depășirea temerilor sale.

BENEFICIILE BABYSWIMMING-ULUI

 Libertate

În apă, copilul își folosește în mod liber corpul, pozițiile și mișcările capricioase se adaptează la jocurile cu covoare, tobogane, plăci sau baloane. Domină distracțiile, pozițiile excentrice și explorarea senzațiilor de tot felul favorizând dezvoltarea psihomotorie și trezirea senzorială

BENEFICIILE BABYSWIMMING-ULUI

Mișcarea în acțiune

Numeroasele activități ludice de care se bucură micuțul vostru activează abilitățile sale motorii, dezvoltă sistemul cardiac și creează provocări pe care îi place să le îndeplinească din ce în ce mai mult. De aici ia naștere încrederea în sine din care provine autonomia. Da, toate aceste experiențe, de fapt, aceste aventuri, îi vor oferi mijloace să se deplaseze mai ușor din apă și, în curând, vor fi stăpânite noi poziții.

BENEFICIILE BABYSWIMMING-ULUI

Trezirea senzorială

În ceea ce privește toate aceste senzații noi, ele provoacă copilului dumneavoastră o conștientizare rafinată a gravitației, a contactului apei pe piele, a diverselor sunete imersate sau la suprafață și dezvoltarea sentimentul de libertate.

BENEFICIILE BABYSWIMMING-ULUI

Împărțiți momente frumoase

Adesea practicate în grupuri, sesiunile de înot pentru copii pot introduce copilul în viața socială, în special prin jocuri de grup. Copiii se observă reciproc, se imită unul pe celălalt, se confruntă reciproc și aceste contacte sunt benefice pentru relațiile viitoare. Pentru părinți, acest lucru oferă momente frumoase de împărțit cu copilul, ceea ce îi întărește dezvoltarea psiho-emoțională.

BENEFICIILE BABYSWIMMING-ULUI

Înotul de performanță, este pentru mai târziu

În ciuda numeroaselor beneficii ale activității de babyswimming, nu există nici o garanție că micuțul dumneavoastră va ști să înoate înaintea colegilor săi. Această activitate nu corespunde lecțiilor de înot. Pe de altă parte, copilul se va simți confortabil în apă și cu siguranță va fi cu un pas înainte, când la vârsta de 5-6 ani va învăța să înoate.

BENEFICIILE BABYSWIMMING-ULUI

Câteva măsuri de prevenție

Pentru a vă bucura pe deplin de beneficiile babyswimming-ului, bebelușul trebuie să fie vaccinat și să nu sufere de infecții cronice ale urechii sau de astm. De asemenea, asigurați-vă că apa din piscină este de aproximativ 32 ° C, preferați scăldatul timp de 15 până la 30 de minute și nu uitați un prosop cald pentru cel mic, precum și o gustare înainte și după sesiune.

Din păcate, piscinele cu clor ar putea favoriza unele boli respiratorii laringologice. Prin urmare, se recomandă să se organizeze bine ședințele, să se spele bine înainte și după aceea și bebelușul să bea apă pentru a-l împiedica să regurgiteze.

Înotul pentru copii are alte beneficii pentru tine? Nu ezitați să le împărtășiți!