BENEFICIILE ATLETISMULUI PENTRU COPII

Beneficiile atletismului pentru copii

Copilul tău este pe cale să descopere atletismul? Îți prezentăm 5 beneficii ale acestui sport, pe plan fizic și mental!

Dacă ești în căutarea unei activități sportive pentru copilul tău, odată cu reîntoarcerea la școală sau dacă el deja a descoperit atletismul și nu-și dorește să renunțe din a-l practica, îți explicăm în continuare beneficiile acestui sport, atât pentru corp, dar și pentru minte!

Contrar imaginii sale de activitate solitară, atletismul reprezintă pentru copii un excelent mijloc de a se deschide în fața celorlalți și în fața sportului, în general.

Astfel, pentru inițierea în sport, descoperirea spiritului de echipă și dezvoltarea psihică și fizică, descoperă alături de noi beneficiile atletismului pentru copii!

Joc colectiv copii

Atletismul: un sport de echipă

Dacă copilul tău se inițiază în sport, atletismul îi va permite să descopere destul de devreme beneficiile sociale ale acestuia. Într-adevăr, este mai ușor pentru cei mici să înceapă cu practicarea unui sport individual, deoarece noțiunile de strategie și colectiv apar, de cele mai multe ori, mai târziu în dezvoltarea lor.

Iar în atletism, chiar dacă probele se realizează în mod individual, antrenamentele se desfășoară în colectiv. În prima categorie de vârstă, este chiar și cazul competițiilor, care se desfășoară în echipă!

Pe scurt, atletismul este o excelentă metodă pentru cei mici de a începe să socializeze și de a descoperi plăcerea practicării sportului alături de alți copii.

atletism-joc-copii

Descoperă sportul datorită atletismului

Înainte de a urmări perfecționarea și repetiția mișcărilor, atletismul propune dezvoltarea a trei elemente simple: săritura, alergarea și lansarea. Aceste mișcări sunt simple de realizat de către copii și permit descoperirea sportului într-un mod intuitiv.

În plus, pe lângă a-ți determina copilul să descopere bucuria de a practica atletismul, pistele de pe stadion sunt locul propice pentru învățarea sportului, în general! Pe lângă a-i dezvolta copilului plăcerea de a practica sport, atletismul ajută la dezvoltarea mișcărilor de bază, care sunt utile în toate activitățile sportive.

atletism-joc-copii

Cu ajutorul atletismului, copilul își va dezvolta mișcările

Atletismul permite descoperirea sportului datorită mișcărilor simple. La copii, învățarea alergării, lansării și săriturii permite dezvoltarea motricității și a echilibrului.

Mai ales în primii ani, atletismul semnifică mai înainte de toate, polivalență! Înainte de a se specializa, copilul începe să încerce toate probele atletismului. Și aceasta este o oportunitate de a-și dezvolta abilitățile psihomotorii, la nivel global.

atletism-copil-joc

Atletismul: joc și efort

Datorită mișcărilor simple și probelor variate, atletismul oferă copiilor oportunitatea de a descoperi acest sport și de a se amuza în acelaș timp.

Spre deosebire de perfecționare și repetare, descoperirea atletismului este plasată sub semnul polivalenței. Copilul încearcă toate probele și descoperă acest sport prin intermediul jocului.

Este o abordare ludică și curioasă a unui sport bogat în posibilități, care permite în timp dezvoltarea naturală a dorinței de a depune efort și de autodepășire.

Pe plan fizic, mental și chiar social, atletismul reprezintă o excelentă modalitate de a descoperi beneficiile sportului. Dar pe tine ce te-a motivat să-ți determini copilul să descopere atletismul? Împărtășește cu noi recomandările și experiențele tale!