CUNOȘTI BĂUTURILE IZOTONICE ?

În timpul efortului, hidratarea este esențială pentru un sportiv! Pentru o oră de exercițiu, însă, apa nu este suficientă! De aceea, este necesar să le furnizezi mușchilor şi energia necesară! Băutura izotonică este cea care asigură hidratare optimă în timpul activității sportive pentru creşterea rezistenţei.

 

CE ESTE O BĂUTURĂ IZOTONICĂ?

Bogată în nutrienți ce asigură aportul de energie (sodiu, glucide), băutura izotonică menține în același timp organismul hidratat în timpul practicării sportului.

 

BĂUTURA HIPERTONICĂ

O băutură hipertonică este o băutură foarte concentrată ce va întârzia viteza digestiei și va limita hidratarea. Aceasta poate să fie uneori cauza crampelor și arsurilor la stomac.

 

BĂUTURA HIPOTONICĂ

Compoziția optimă a unei băuturi energetice este influențată de condițiile de mediu și de condițiile în care sunt realizate exercițiile. Atunci când efortul are loc într-un mediu cald, hidratarea are o importanţă capitală pentru sănătate. Îţi recomandăm să alegi, în acest caz, o băutură mai diluată (hipotonică). Dacă nu este foarte cald, deshidratarea nu se va produce la fel de repede, de aceea poți opta pentru o băutură izotonică.

 

Cum să îți prepari băutura izotonică acasă?

  • un exces de fructoză poate genera un efect laxativ în timpul efortului;
  • un exces de sare poate duce la deshidratare;
  • un exces de glucoză poate conduce către hipoglicemie.

 

Dozajul băuturilor izotonice trebuie realizat cu atenție. De aceea băuturile Aptonia sunt ideale : acestea sunt studiate pentru a răspunde nevoilor fiecărui sportiv.

 

CUM SĂ UTILIZEZI BĂUTURA IZOTONICĂ?

Băuturile izotonice sunt destinate tuturor sportivilor. Indiferent de nivelul de efort depus, este recomandat să te hidratezi consecvent, fără a aștepta să ți se facă sete. Consumă 1-2 înghițituri de băutură izotonică la fiecare 10 -15 minute pentru a menţine aceeaşi energie atât la începutul, cât și la sfârșitul sesiunii tale.

 

COMPOZIȚIA BĂUTURII IZOTONICE ISO APTONIA

De ce să adăugăm vitamine?

Vitaminele B1, B2 și B6 sunt vitamine hidrosolubile. Acestea nu se regăsesc în organism, de aceea este nevoie să fie introduse zilnic prin alimentaţie. Acestea joacă un rol în metabolismul și asimilarea nutrienților pentru a furniza energia necesară.

Care este rolul sodiului?

Aportul de sodiu în băuturi, în special în cele izotonice, este benefic deoarece :

  • Compensează pierderile de transpiraţie : transpiraţie este un amestec de apă și minerale, în special sodiul;
  • Permite o mai bună absorbție a apei și a glucidelor în intestin. Această absorbție hidrică favorizează rehidratarea;
  • Creşte senzația de sete;
  • Permite o mai bună conservare a lichidului consumat.

Ce este un mix glucidic?

Ultimele cercetări științifice arată că băuturile de rehidratare asociate cu glucoza și fructoză, permit o mai mare hidratare și o eliberare mai rapidă de energie a mușchilor, față de băuturile care conțin doar glucoză.
În timpul efortului, hidratarea este esențială pentru un sportiv! Dar, la o oră de exercițiu, apa nu este suficientă! De aceea, este necesar să le furnizezi mușchilor energia necesară! Băutura izotonică este cea care asigură hidratare optimă în timpul activității sportive pentru creşterea rezistenţei.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (13 voturi, medie: 4,46 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020