BANDA DE ALERGAT ELECTRICĂ SAU MAGNETICĂ – ALEGEREA POTRIVITĂ PENTRU A FACE SPORT ÎN CASĂ

Banda de alergat electrică sau magnetică – alegerea potrivită pentru a face sport în casă

Care este cea mai bună opțiune: banda de alergare electrică sau cea magnetica? Beneficiile pe care le aduc sănătății banda de alergat electrică și cea magnetică

Multe persoane vor să scape de viața sedentară și își dau seama că acest lucru ar fi greu de pus în practică dacă nu părăsesc locuința. Specialiștii atrag atenția că este nevoie de mișcare, măcar o dată la două zile, pentru a menține sănătatea fizică și psihică la cele mai înalte cote. Din acest motiv, oamenii au înțeles că singura soluție este să facă sport acasă, să opteze pentru o bandă de alergat electrică sau magnetică, ideală pentru a reuși să-și lucreze cu succes toate grupele de mușchi ale corpului.În articolul de mai jos, vei descoperi informații utile despre tipurile de benzi de alergat existente în comerț, diferențele dintre acestea, vei afla care sunt beneficiile pe care aparatele le aduc sănătății omului, dar și răspunsurile la unele întrebări legate de folosirea variantelor electrice sau magnetice.

BANDA DE ALERGAT ELECTRICĂ SAU MAGNETICĂ – ALEGEREA POTRIVITĂ PENTRU A FACE SPORT ÎN CASĂ

1. Care este cea mai bună opțiune: banda de alergare electrică sau cea magnetica?

Banda de alergat este alegerea optimă pentru orice persoană, indiferent de sex sau de vârstă. Ea oferă un antrenament făcut acasă complet de tip cardio, dar și posibilitatea de a face exerciții potrivite pentru mușchii picioarelor sau pentru cei fesieri. Dispozitivul reușește să imite foarte bine o suprafață de alergat reală, fie că este vorba despre modelul electric, fie despre cel magnetic. Diferențele  dintre cele două tipuri sunt notabile,  așa că trebuie să se aibă în vedere când se va opta pentru una dintre ele. 

Banda de alergat magnetică

-este utilizată în spații mici, foarte multe doamne și domnișoare preferând-o;
-se pliază și poate fi depozitată în dulap, cămară sau pe balcon;
-are o greutate relativ mică (25-30 kg) și poate fi mutată prin casă sau transportată ușor, în cazul în care persoana se mută;
-suportă o greutate de până la 120 kg sau mai mare, depinzând de model;
-banda se pune în mișcare cu ajutorul forței picioarelor (are două mânere de care se poate prinde utilizatorul cu mâinile pentru a împinge picioarele foarte tare);
-se optează manual pentru dificultatea exercițiilor.


Banda de alergat electrică

-are motor electric, suprafață de alergat și dimensiuni mai mari;
-unele modele se pot plia;
-are o greutate mare (120-160 kg);
-cu ajutorul ei, se poate realiza orice tip de exercițiu de alergat sau de mers;
-are un calculator de bord cu diferite avantaje (reglează viteză sau înclinarea benzii, se pot seta tipurile de exerciții ce urmează a fi efectuate, are sistem de siguranță, care detectează când persoana se oprește din mișcare);
-este ideală pentru orice vârstă, chiar și pentru perioadele de recuperare.

BANDA DE ALERGAT ELECTRICĂ SAU MAGNETICĂ – ALEGEREA POTRIVITĂ PENTRU A FACE SPORT ÎN CASĂ

2. Beneficiile pe care le aduc sănătății banda de alergat electrică și cea magnetică

Aceste aparate sunt ideale pentru a face mișcare acasă și au devenit o alegere a multor oameni din diferite categorii de vârstă sau profesionale. Proaspetele mămici sunt și ele adeptele utilizării benzii de alergat, mărturisind că au reușit să aibă rezultate foarte bune legate de eliminarea kilogramelor în plus. 


Dintre beneficiile acestor dispozitive pot fi enumerate:

-accelerarea metabolismului;
-stresul se reduce substanțial;
-corpul devine mult mai suplu, mai tonifiat;
-este mărită anduranța (dezvoltarea rezistenței fizice);
-sunt îmbunătățite funcțiile sistemului cardiovascular și ale celui respirator;
-sunt lucrate toate grupele de mușchi.

BANDA DE ALERGAT ELECTRICĂ SAU MAGNETICĂ – ALEGEREA POTRIVITĂ PENTRU A FACE SPORT ÎN CASĂ

3. Echipamentul potrivit pentru a face mișcare pe banda de alergat electrică sau magnetică

Pentru a folosi banda de alergat în cele mai bune condiții, este indicată utilizarea unui echipament adecvat. Acesta poate fi format din:

-încălțăminte fitness;
-bustieră, în cazul  doamnelor;
-colanți;
-tricou;
-bentiță;
-șort etc.

4. Întrebări și răspunsuri frecvente despre banda de alergat magnetică sau electrică

Cei care doresc să înțeleagă mai bine cât de importantă este banda de alergat în viața lor, mai ales dacă fac parte din categoria de persoane ce nu ies afară pentru a face sport, ar trebui să afle și câteva răspunsuri la unele întrebări interesante:

Cât de sigure sunt benzile de alergat magnetice sau electrice?

Banda de alergat magnetică este foarte sigură, dar cea electrică cere o atenție sporită în timpul antrenamentelor, deoarece riscul de a cădea este puțin mai mare. Cu toate acestea, există modele care au sisteme de siguranță pentru oprirea automată a acesteia când sunt sesizate schimbări de poziție;Un antrenament solicitant poate fi realizat cu o banda de alergat magnetică?

Nu. Această bandă este mai potrivită pentru mersul rapid sau pentru o alergare ușoară. Pentru antrenamente mai solicitante, este nevoie de o banda de alergat electrică;Dacă suferi de artrită, poți folosi o bandă de alergat?

Da, dar cu mai multă precauție, deoarece tensiunea resimțită în incheieturi poate fi una crescută.

În concluzie, banda de alergat magnetică sau electrică poate fi cea mai bună metodă de a scăpa de sedentarism și a reveni la forma maximă a organismului, mai ales în perioadele în care, dintr-un motiv sau altul, nu poți ieși afară pentru a face mișcare sau diferite alte sporturi. Alege oricare dintre cele două tipuri de benzi de alergat și menține-te mereu sănătos!