BADMINTON: ÎNVĂȚAȚI TEHNICA SERVICIULUI SCURT!

Badminton: învățați tehnica serviciului scurt!

POZIȚIA ȘI GESTURILE DOUĂ EXERCIȚII PENTRU A VĂ ÎMBUNĂTĂȚI SERVICIUL SCURT

Serviciul scurt este serviciul folosit în special în jocurile de dublu, dar și în meciurile de simplu. Lovitură foarte importantă pentru practicarea dublului feminin, masculin sau dublului mixt, serviciul scurt necesită o execuție foarte bună, care nu este foarte ușor de învățat. Dar ar trebui să progresați rapid datorită exercițiile noastre special concepute pentru practica dumneavoastră!

Traiectoria serviciului scurt este razantă fileului și trebuie să se apropie de linia de serviciu adversă. Atenție, este foarte important să știți că, în cazul jocului de dublu, zona de serviciu este mai restrânsă, deoarece zona din spatele terenului nu este utilizată în timpul punerii în joc a fluturașului. Prin urmare, este necesară utilizarea serviciului scurt.

BADMINTON: ÎNVĂȚAȚI TEHNICA SERVICIULUI SCURT!

Poziția și gesturile

Trebuie să vă poziționați aproape paralel cu plasa, întors ușor spre partea terenului spre care veți servi, picioarele pe aceeași axă sau piciorul drept puțin înainte (depinde de piciorul de ,,apel”). Trebuie să stați drept.

Trebuie să țineți fluturașul între degetul mare și cel arătător, foarte fin. Unii preferă să țină întregul fluturaș, fiecare cum preferă, dar în acest caz, este obligatoriu să ,,lăsați să cadă” fluturașul pentru a îl putea lovi. Pe de altă parte, menținerea ușoară a penelor între cele două degete vă permite să însoțiți fluturașul cu racheta, fără a-i modifica traiectoria.

Două exerciții pentru a vă îmbunătăți serviciul scurt

Exerciţiul 1 / Dificultate ușoară : vizați o țintă

Așezați două cutii de dimensiuni destul de mari, unul lângă T, în fața locului în care veți servi, și una un pic mai în lateral, de asemenea,  pentru a lucra în egală măsură la serviciile care vă vor forța adversarul să treacă la interceptare și apoi să-l forțeze să ridice fluturașul.

Scopul este, desigur, să puneți fluturașul în interiorul cutiilor, prin intermediul loviturii de serviciu.

Volum de muncă: o serie de 50 de fluturași de pe partea pară de serviciu și 50 de fluturași de pe partea impară de serviciu.


Exercițiul 2 / Dificultate medie : Reducerea țintelor

Pentru acest al doilea exercițiu, ceva mai dificil, găsiți cutii mai mici, comparativ cu cele din exercițiile anterioare și, bineînțeles, încercați să vizați aceste cutii. Nu puneți prea multă putere în serviciu și gândiți-vă la înclinația rachetei pentru ca fluturașul să treacă razant fileul și, astfel, să vă împiedicați adversarul să poată ataca.

Volum de muncă : o serie de 50 de fluturași de pe partea pară de serviciu și 50 de fluturași de pe partea impară de serviciu.

Datorită tuturor acestor explicații, veți deveni regele serviciului scurt! Aveți toate atuurile în mână pentru reuși cu succes punerea în joc a fluturașului.

Depinde de voi să jucați !