fbpx

BADMINTON : CUM SĂ ALEGEȚI TENSIUNEA RACHETEI?

Găsirea unei rachete de badminton care vă convine este esențială pentru a vă simți bine atunci când jucați. Cu toate acestea, dacă tensiunea nu este adaptată jocului dvs., multe dintre caracteristicile rachetei dvs. vor fi modificate și, astfel, vă vor distorsiona jocul.

Caracteristicile tensiunii racordajului

Simplificând, vom spune că dacă tensiunea ta este mai mare, vei fi mai precis. Invers, dacă tensiunea ta este mai mică, vei fi mai puternic. Dar lucrurile nu sunt chiar așa simple.

Aceste două fraze, de ținut minte, vor rezuma perfect caracteristicile tensiunii racordajului și alegerea lui:

  • O tensiune ridicată crește precizia și simțul fluturașului, dar scade puterea loviturii.
  • O tensiune scăzută crește puterea, dar scade precizia și simțul fluturașului.

Debutul cu racordajul meu

Când luați în posesie o rachetă noua, care tocmai a părăsit fabrica, tensiunea inițială va fi în medie de 9 kg. Această tensiune se va potrivi multor jucători, în special celor începători.

Din momentul în care jucați în mod consecvent, veți simți nevoi noi: mai multă precizie, mai multă putere. Dacă simțiți că racheta și cadrul acesteia sunt potrivite pentru dvs., atunci va trebui să ,,vă jucați” cu tensiunea racordajului pentru a îmbunătăți micile imperfecțiuni care apar în timpul unor lovituri.

CUM SĂ ALEGEȚI ?

Dacă vă simțiți confortabil cu racheta, dar loviturile dvs. tind să treacă de linia de fund a terenului, puteți mări tensiunea racordajului.

Faceți acest lucru treptat, din 0,5 kg în 0,5 kg (până când obțineți tensiunea care vă convine) și pentru a evita mai multe lucruri :

  • pierderea totală a simțului fluturașului;
  • pierderea prea mare a puterii;
  • tendinite.

Este inutil să măriți tensiunea cu 2 kg deodată! Trebuie să o faceți treptat.

Și apoi, care sunt evoluțiile posibile?

Majoritatea jucătorilor își dezvoltă tensiunea până la progresul tehnic. Aceasta nu este o greșeală, cu condiția să vă cunoașteți limitele.

Nimic nu te împiedică, dacă ți-ai mărit tensiunea prea mult, să o reduci din nou în cazul în care stilul jocului tău se schimbă.

E bine de știut

Tensiunea rachetei tale va scădea treptat, indiferent dacă folosești racheta sau nu.

O rachetă care a fost racordată acum 6 luni la 10 kg va pierde tensiunea puțin câte puțin și nu va mai fi la această tensiune atunci când o veți utiliza.

Media pentru jucătorii neprofesioniști este tensiunea de 10 kg, în timp ce tensiunea medie pentru jucătorii de performanță va fi mai mare de 11 kg.

Unii jucători pot crește tensiunea până la 15 kg. Un mic sfat, încercați să respectați indicațiile de pe racheta dvs. dacă doriți să evitați ruperea acesteia în timpul racordării.

Cu cât tensiunea este mai mare, cu atât este mai probabil ca racordajul să se rupă rapid. Nu vă mirați dacă va trebui să vă racordați racheta mai des, în cazul în care măriți tensiunea.

Tensiune scăzută(<11kg)

Avantaje

Puterea

Rezistența

Dezavantaje

Simțul

Precizia

Tensiune ridicată(>11kg)

Avantaje

Simțul

Precizia

Dezavantaje

Puterea

Rezistența

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,50 din 5)
Încarc...