fbpx

ARMELE ŞI ECHIPAMENTUL PENTRU SCRIMĂ

Pentru a debuta în scrimă, trebuie să vă alegeți mai întâi arma dintre cele trei stiluri și echipamentul obligatoriu pentru a vă confrunta adversarul

FLORETA

Floreta este o armă de împingere (atingem cu vârful) și convențională (adică există un sistem prioritar în atribuirea unei tuşe) cu caracteristica unei lame de bază pătrate.
La originea sa, la sfârșitul secolului al XVIII-lea, floreta a fost o armă de pregătire și studiu a scrimei. Spre deosebire de spadă și sabie, floreta nu a părăsit niciodată mediul închis al sălii de arme: nu a fost folosită pe câmpuri de luptă sau în dueluri.
Floreta a fost până la sfârșitul secolului al XlX-lea singura armă de scrimă permisă femeilor. Numele său provine din faptul că vârful acestuia este protejat de un buton numit anterior floare de lână și numit astăzi muscă. Această caracteristică, acum comună tuturor armelor, permite atacuri de curtoazie fără riscul de rănire.
Adversarul va fi capabil să vizualizeze suprafața validă a touche-ul floretei.

SPADA
Spada este arma cea mai accesibilă, deoarece acțiunile în timpul atacurilor sunt relativ lente în comparație cu alte arme. În plus, deoarece nu există nici o convenție, acest lucru permite publicului să urmeze cu o regulă simplă: Când cei doi oameni se ating unii pe alții, un punct este acordat fiecărui luptător.
Spada are o lungime de 110 cm și maximum 770 de grame. Lungimea lamei este de 90 cm. Secțiunea lamei sabiei este triunghiulară.
Marginile sale nu sunt ascuţite.
Butonul situat la capătul lamei funcționează pe principiul unui comutator. Trebuie să exercite o presiune mai mare de 750 de grame pentru a permite trecerea curentului electric prin circuitului sabiei.
Cochilia spadei este circulară. Protejează mâna care ţine spada. Diametrul acesteia nu trebuie să depășească 13,5 cm. Este izolată electric pentru a nu fi considerat drept suprafață.

SABIA

Sabia diferă de celelalte două arme, deoarece este permisă atingerea atât cu marginea de tăiere și marginea de contur, nu numai cu vârful lamei.
Ca și floreta, sabia este o armă convențională ce răspunde regulilor de prioritate ce determină prioritatea atacului și, prin urmare determină, care dintre cei doi spadasini va marca punctul în cazul dublei atingeri.
Aria de contact în cazul sabiei are un decupaj în zona toracică mai sus de bifurcaţie, comparativ cu floreta unde şi masca este de asemenea, considerată o zonă validă.

ECHIPAMENTUL DVS
Echipamentul și îmbrăcămintea trebuie să ofere protecție maximă, lăsând în același timp libertatea de mișcare necesară pentru practicarea scrimei.

El nu trebuie în niciun caz să împiedice sau să rănească adversarul sau să aibă o cataramă sau o deschizătură în care, cu excepția evenimentului fortuit, se poate bloca sau devia vârful adversarului.

În funcție de categoriile de vârstă, țesătura materialului are o calitate al cărei standard de siguranță poate merge de la 350N la 800N rezistență. Baveta măștii poate fi făcută și dintr-o țesătură rezistentă la 1600N!

LISTA CU ECHIPAMENTUL PE CARE TREBUIE SĂ-L AVEŢI

• Vesta: în cazul tuturor armelor, partea inferioară a vestei trebuie să acopere pantalonii la o înălțime de cel puțin 10 cm.
• Protecţia de sub vestă: purtată pe partea brațului armat protejează mai ales gâtul sub baveta măştii, cele două zone subclaviale și zona axilară a brațului. Purtarea protecției este obligatorie.

• Protecţia pieptului: este obligatorie pentru femei. (bustiera)
• Mănuşa de scrimă: mănușa trebuie să acopere complet jumătate din antebrațul mâinii armate pentru a împiedica pătrunderea adversarului în manșonul manșetei.
• Pantalonii: trebuie să fie legaţi și fixați sub genunchi
• Șosete: trebuie să acopere complet piciorul în partea inferioară a pantalonilor și să fie aşezate astfel încât să nu poată cădea.
• Pantofii: oferă întărituri pe tocuri și în partea interioară a pantofului pentru o bună protecție în timpul mișcărilor, fentelor și a gardei.
• Masca: este formată dintr-o plasă de sârmă, o bavetă și un dispozitiv de fixare în partea din spate a măștii și o limbă.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (21 voturi, medie: 4,67 din 5)
Încarc...