AMESTECUL DE NĂDIRE

Amestecul de nădire

Amestecul de nădire este unul dintre cele mai importante aspecte ale pescuitului, pentru că din acesta ne vom constitui patul de nadă pentru a atrage peștii în zona dorită.

Amestecul poate fi diferit în funcție de locul unde pescuim, dacă este apă curgătoare sau stătătoare, dacă pescuim pe o perioadă mai rece, de exemplu, primăvara devreme sau toamna târziu.

Cel mai des, folosesc un amestec de nadire făcut dintr-un mix de semințe (grâu, porumb, semințe de cânepă etc.) la care adaug alune tigrate preparate în prealabil și boilies întregi, boilies sparte și solubile. Pentru o atracție sporită, adaug și un aditiv lichid de genul Caperlan Gooster

AMESTECUL DE NĂDIRE

Pe timpul verii, pentru o atracție deosebită, folosesc peleții Caperlan Halibut de 14mm. Aceștia se dizolvă rapid, crescând atractivitatea pe patul de nadă, iar mixul de semințe și boiliesuri rămânând pe patul de nadă un timp mai îndelungat.

Cantitatea amestecului de nădire, diferă în funcție de durata partidei de pescuit. Pentru un pescuit de 12h, o cantitate de 2-3 kg de amestec de nădire este suficientă. Dacă durata partidei de pescuit este mai mare, atunci vom folosi o cantitate mai mare.
Nadirea se poate face de pe mal, folosind o rachetă de tip spomb, sau direct din barcă.

Articol scris de Alin Galbenu