ALERGAREA ÎN FAMILIE

Alergarea în familie

ACTIVITĂȚI DIVERSIFICATE ZIUA TIPICĂ PENTRU O IEȘIRE LA ALERGARE ÎN FAMILIE UN MIC DEJUN ECHILIBRAT ÎNAINTE DE PLECARE

1. Alergarea în familie… distracția înainte de toate!

Copiii se vor bucura și mai mult de ieșirea la alergat dacă se și distrează.  Este important ca toată familia să se distreze împreună și să evite plictiseala. Pentru asta, nu este nevoie să vă luați la întrecere: propune familiei tale un mix sportiv, pentru amuzament și de relaxare… Trebuie să faceți pauze atunci când simțiți nevoia, să adaptați viteza cursei și distanța de parcurs în funcție de ritmul copiilor.

ALERGAREA ÎN FAMILIE

2.Activități diversificate

Alergarea este o activitate complexă, un exercițiu fizic în aer liber. Pe lângă alergare în sine, cu siguranță copiii vor fi încântați să:

– descopere natura (observând animalele, plante)
– vor învăța să se orienteze,
– să se joace în aer liber.

3.Ziua tipică pentru o ieșire la alergare în familie

Iată, de exemplu, organizarea unei ieșiri în familie, adaptată vârstei fiecărui copil:

– începeți cu o alergare lentă: nu mai mult de 15 minute pentru început;
– continuați cu puțin mers;
– faceți o pauză de relaxare sau un picnic;
– organizați o mică cursă;
– alternați jocurile și pauzele;
– continuați mergând ușor.

ALERGAREA ÎN FAMILIE

4. Pregătirea unei zile de alergare în familie

Ai nevoie de un rucsac pentru a transporta toate lucrurile ce sunt necesare pentru a petrece o zi în aer liber, cât și pentru pregătirea picnicului. Copiii pot avea și ei gentuțe proprii, pentru propriile obiecte.

Un ruscsac special pentru alergare este mai puțin voluminos decât unul clasic și oferă în același timp o mai bună susținere în timpul alergării fără ca alergătorul să se simtă jenat de greutatea sa sau de volumul rucsacului.

Pe lângă apă și cele necesare pentru picnic, cu toții veți avea nevoie de haine și accesorii de protecție împotriva ploii și a soarelui, în special vara. Nu uita să pui în rucsac și un dezinfectant, precum și o cremă antihistaminică în cazul înţepăturilor de insecte.

5. Elemente de protecție împotriva ploii și a soarelui

Atât părinții, cât și copii vor avea nevoie de jachetă impermeabilă, șapcă, pereche de ochelari de soare, cremă de protecție solară. Verificați prognoza din ziua respectivă.

Pentru mai mult confort, este nevoie de îmbrăcăminte specială de alergare, ușoară și respirantă. Pe timp de vară: e nevoie de tricou, șort, șosete dintr-un material subţire şi ventilat.

În sezonul intermediar, e nevoie de îmbrăcăminte mai călduroasă pentru a face față temperaturilor în scădere de la sfârșitul zilei.

ALERGAREA ÎN FAMILIE

6. Încălțăminte de alergare pentru toată familia

Încălțămintea este elementul esențial pentru alergare, indiferent de vârstă.

Aceasta garantează o bună susținere a piciorului, reducând riscul de entorsă. Elementele de amortizare oferă flexibilitatea și stabilitatea necesară, reducând oboseala. Crampoanele de pe talpă evită riscul de alunecare.

7. Un mic dejun echilibrat înainte de plecare

Pregărirea unei ieșiri la alergat începe cu o alimentație adecvată. Alegeți un meniu echilibrat și energic pentru toată familia începând de dimineață!

Asociind produsele lactate, cerealele, fructele, pâine și proteinele (șuncă sau ouă) la micul dejun, evitați hipoglicemiile și senzația bruscă de oboseală.

8. Hidratarea și alimentația corespunzătoare în timpul efortului sunt esențiale

Aduceți sticle de apă pentru toată familia. Puteți avea două recipiente de dimensiuni mai mici, ca apoi să le umpleți de la o fântână pe parcursul traseului pe care îl urmați.

Este recomandat să beți o înghițitură de apă la 10 minute pentru a vă hidrata corespunzător. Atenție, asigurați-vă în ceea ce privește copiii – trebuie să bea apă, chiar dacă simt că nu le este sete!

În ceea ce privește alimentația, aduceți alimente solide cum ar fi batoanele de cereale, fuctele uscate etc. Aceste alimente sunt apreciate de către copii și le oferă necesarul de calorii pe timpul efortului.

ALERGAREA ÎN FAMILIE

Asociați sportul și plăcerea, pentru un moment excelent în familie!