ALERGARE PE MUZICĂ

Alergare pe muzică

- ASCULTĂ MUZICĂ DOAR ÎNTR-UN MEDIU PROPICE - Beneficiile alergarii pe muzică

Dincolo de senzația de bine pe care o oferă alergarea pe muzică, această opțiune trebuie să fie însoțită de măsuri de precauție.

ALERGARE PE MUZICĂ

Plăcere și performanță

Alergi mai repede și mai mult timp ascultând muzică? Unii oameni de știință pun performanța sesiunii de alergare, pe de o parte, și pe seama muzicii. Profesorul britanic Costas Karageorghis, vorbește despre o ameliorare a performanței cu 15%.

Explicația: muzica te face să uiți efortul depus și oboseala generată de sesiunile de antrenament intense. De asemenea, un studiu englez arată că un ciclist economisește 7% oxigen, atunci când pedalează ascultând muzică

ALERGARE PE MUZICĂ

Feriți-vă de dependență

Numeroși alergătorii își progreamează playlistul în funcție de starea pe care o au. Adaugă melodii jucăușe, dar își asumă riscul de a nu se putea concentra din cauză refrenurilor pe care le fredonează.
Dezactivarea sunetului:

– În timpul unei sesiuni de alergare grup, trebuie să eviți să porți căști. Te izolează de ceilalți alergători, chiar dacă volumul este redus, ceea ce nu este foarte politicos și prietenos, neputând participa la conversație.
– În timpul unei competiții. Este preferabil să intri în atmosfera de concurs, pentru a auzi încurajările spectatorilor sau a instrucțiunilor data de organizatori, dar și pentru a evita accentuarea efortului.

 

ALERGARE PE MUZICĂ

Ascultă muzică doar într-un mediu propice

Remarca cea mai frecventă adusă de cei care nu sunt adepții muzicii în timpul sesiunii de alergare este următoarea: te izolează de mediul înconjurător. Zgomotele din trafic și iminența unui pericol devin invizibile.
Potrivit unor studii, peste trei sferturi de francezi aleargă pe muzică. Dincolo de plăcerea pe care o oferă, această opțiune trebuie să fie însoțită de măsuri de precauție.