Te-ai decis ce fel de utilizator esti? Perfect!

CARACTERISTICILE ROLELOR

Acum este timpul să descoperi caracteristicile pe care trebuie să le iei în considerare când alegi o pereche de role pentru a avea parte de o placere maximă în timpul practicii sportive:
Frâna – dacă practici în mod consecvent sau esti profesionist - știi deja să aluneci și astfel nu mai utilizezi frâna pe picior așa de des, însă dacă acum redescoperi mersul pe role și nu te simți foarte sigur pe tine trebuie să optezi pentru acest “accesoriu”.
Diametrul rotilor – o caracteristică principală a rolelor. Pentru rolele ce prezintă roți cu un diametru mare, asta înseamnă o viteză mai mare, însă sunt ceva mai greu de manevrat în viraje pentru începători. Roțile clasice pentru rolele dedicate adulților, au un diametru de 75-90 mm. Rolele de tip agresiv prezintă în general roți cu diametrul: 55 – 60 mm.
Duritatea roților – reprezintă caracteristica probate a suprafetei de contact a rolelor si determină atât duritatea, cât și nivelul de amortizare în cazul denivelărilor. Indicele prezintă de obicei valori cuprinse între 75A si 100A, dar role ce fac excepție de la acestă regulă.
Rulmenții – calitatea acestora este exprimată pe scara ABEC. Astfel valori mai mari înseamnă rulmenți construiți mai bine, mai rezistenți în timp. Astfel veți putea întâlni rulmenți de la ABEC 1 la ABEC 9.
Șina – reprezintă axul pe care sunt montate roțile. În general, rolele sunt însoțite de o șină de aluminiu pentru un raport preț/durabilitate foarte bun, însă există și modele cu șina concepută din material de tip composite.
Gheata – în general este indicat ca aceasta să ofere stabilitate, astfel să imobilizeze glezna și piciorul. Astfel gheata trebuie să îți ofere trei puncte de prindere pentru a oferi siguranța: în zona gleznei, în zona vârfului piciorului și de asemenea, sus pe picior.
– Pentru ca experiența ta să fie una protejată, nu uita să folosești echipamentul de protectie, chiar dacă doar te plimbi prin parc. Recomandăm astfel cel puțin o cască de protectie, dar și cotiere și genunchiere, ce te vor proteja de eventualele cazături pe asfalt.
Dacă ești una dintre persoanele active care vor să se bucure de vremea frumoasă de afară, atunci probabil tu vei ieși afară pentru a alerga câțiva kilometri, pentru a pedala câțiva kilometri sau vei opta chiar și pentru a te bucura de mersul pe role!
Mersul pe role este un sport ușor de efectuat, plăcut și necesită realizarea unor mișcări simple. Pe lângă faptul că mersul pe role ajută la reglarea ritmului cardiac, acesta este ideal pentru intărirea mușchilor fesieri și a picioarelor.
Dacă rolele sunt doar o amintire din copilărie pentru tine, însă îți dorești să te pui din nou pe treabă, trebuie să alegi rolele de care ai nevoie urmând câteva criterii: pentru cine sunt rolele create(junior sau adulți/ bărbați sau femei), cum sunt dispuse roțile și pentru ce tip “sport” pot fi utilizate.

TIPURI DE ROLE

Rolele pentru damă – Acestea sunt concepute pentru plimbări de durată scurtă/medie/lungă, conțin roți ce absorb șocurile, iar gheata este mai ușoară decât cea pentru un bărbat pentru a nu obosi utilizatoarea în timpul practicii sportive.
Rolele pentru bărbați – Acestea sunt concepute pentru plimbări de durată scurtă/medie/lungă. Ghetele sunt mai grele pentru a ajuta utilizatorul să lucreze gambele. Dacă ești începător însă, ar trebui să cauți mai întâi role cu roți moi/diametru cât mai mic pentru a învăța să îți păstrezi echilibrul în timpul mersului.
Role inline (în linie) – sunt de altfel si cele mai întâlnite role. Acest model este mult mai manevrabil față de “patinele cu rotile.
Role quad (patinele cu rotile) – sunt modelul vechi de role, “oldschool” pe care toți le cunoaștem. Acestea au dezavantajul manevrării greoaie când vine vorba de viraje.
Role fitness – sunt rolele ideale pentru agrement, sunt role pentru plimbare în parc pe distanțe scurte. Acest model este confortabil, roțile sunt moi și sunt construite pentru a te face să redescoperi bucuria de a patina pe asfalt.
Role freeride / freestlye – sunt tipul de role dedicate persoanelor care practică acest sport la modul consecvent/expert. Acest model prezintă un grad de rezistență crescut, construcția rolelor fiind potrivită unei utilizări zilnice în diferite tipuri de practică (slalom, sărituri etc). De altfel, ghetele acestor role sunt concepute pentru a imobiliza piciorul/glezna în timpul realizării mișcărilor în special.
Role agresive – sunt un model de role folosite în general de pasionații de sporturi extreme. Ghetele sunt rigide pentru a oferi susținerea gleznei în timp ce sportivul aterizează pe rampele din skatepark. Acest model de role este conceput din material ce cresc duritatea, menținând o greutate scăzută a produsului.

CUM SĂ ALEGI ROLELE POTRIVITE PENTRU TINE
Total
209
Shares

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020