ALEGE CORECT PLĂCUȚELE ANTI-ALUNECARE

Alege corect plăcuțele antiderapante

Ești pasionat/ă de drumețiile pe zăpadă, dar, uneori, chiar dacă alegi încălțăminte potrivită, simți că ai avea nevoie de un plus de protecție ca să nu aluneci?

Drumețiile pe zăpadă sunt ideale pentru a admira peisajul de iarnă, în timpul vacanțelor și nu numai. Ce poate fi mai relaxant, decât să te plimbi pe cărări înzăpezite de munte, pe trasee marcate și să profiți de zăpadă, dar și de soare, în același timp?
Nu ai neapărat nevoie de rachete de zăpadă pentru drumeție, îți vor fi suficiente și plăcuțele antiderapante.

Iată criteriile definite de noi, pentru alegerea corectă a acestora!

ALEGE CORECT PLĂCUȚELE ANTI-ALUNECARE

De ce sunt utile în timpul drumeției?

Chiar dacă talpa încălțămintei este concepută pentru drumeție pe zăpadă, aceasta nu va fi eficientă în cazul deplasării pe zăpadă înghețată. Aici se vede utilitatea plăcuțelor antiderapante.

Acestea au aproximativ același rol ca al colțarilor de alpinism.
Desigur, o pereche de plăcuțe anti-zăpadă nu vor fi niciodată potrivite pentru alpinism, însă principiul de funcționare este asemănător: o structură rigidă
sau flexibilă, care se adaugă peste bocanci. Această structură are, la nivelul tălpii, crampoane sau vârfuri metalice ce evită alunecarea pe zăpadă bătătorită sau înghețată.

Plăcuțele anti-alunecare reprezintă echipamentul perfect pentru a te bucura
de zăpadă în siguranță, atât în stațiunea în care te afli, cât și pe traseele din jurul acesteia, evitând orice situație neplăcută cauzată de o alunecare sau căzătură. Sunt ușor de transportat în rucsac și gata să fie folosite, oricând este nevoie!

 • ALEGE CORECT PLĂCUȚELE ANTI-ALUNECARE

  Zăpadă bătătorită
   teren cu ușoare denivelări

  Pentru a practica drumeția în deplină siguranță, sunt recomandate plăcuțele cu vârfuri de metal, pentru că ai nevoie de aderență. Nu este nevoie, însă, de vârfuri de metal de dimensiuni mari pentru ca ar putea să te încetinească.

 • ALEGE CORECT PLĂCUȚELE ANTI-ALUNECARE

  Zăpadă înghețată 
  teren cu denivelări mari

  Dacă decizi să abordezi drumeția pe zăpadă într-un mod mai sportiv, pe teren cu denivelări, cu pante, vei întâlni, fără îndoială, și porțiuni unde zăpada este netezită, dar și înghețată.
   Pentru traversarea în siguranță a acestor porțiuni cu zăpadă înghețată, recomandăm plăcuțele cu vârfuri din oțel vor fi un aliat de bază. 
  Atenție! Deși unele modele de plăcuțe antiderapante au aspect identic cu cel al colțarilor, nu pot fi folosite pentru alpinism, deoarece, în cazul colțarilor de alpinism, lamele sunt special gândite pentru a face față condițiilor de la altitudini mari.

Acum, că știi toate detaliile despre aceste accesorii mici si ingenioase, te vei putea bucura în deplină siguranță de drumețiile pe zăpadă!