Ochelarii de soare sunt esențiali pentru protejarea ochilor în timpul drumeției. Regăsiți mai jos sfaturile noastre pentru a face alegerea corectă.OCHELARI 100 % ANTI-UV, CU LENTILE DIN POLICARBONAT


Principala funcție a ochelarilor de soare este de a vă proteja împotriva razelor UV, care sunt nocive.

Tratamentul 100% anti-UV este, așadar, esențial pentru a vă bucura pe deplin de drumeție, indiferent de diferențele de nivel.

Toate modelele de ochelari de soare comercializate în magazinele Decathlon sunt 100% anti-UV.

De asemenea, la toate modelele, lentilele sunt din policarbonat, un material ușor.

ALEGE SUSȚINEREA PERFECTĂ !Pentru sporturile în aer liber, este absolut necesar ca ochelarii să stea perfect fixați pe față.

Astfel, ochelarii nu se vor deplasa atunci când săriți pentru a depăși un obstacol.

Brațele cu capete din cauciuc împiedică alunecarea ochelarilor.

PENTRU DRUMEȚIE, ALEGE OCHELARI CU LENTILE DE CATEGORIA 3 SAU 4

Există 4 categorii de lentile pentru ochelarii de soare. Fiecare categorie corespunde unei culori mai închise sau mai deschise, ce se adaptează unor anumite condiții meteo.
Pentru ochelarii de drumeție, folosim lentile de categoria 3 sau 4.

- categoria 3 : adaptați pentru soare puternic. Asigură protecția ideală pentru drumețiile de vară, în zone descoperite, cum ar fi trasee de creastă sau la altitudini mari.

- categoria 4 : adaptați pentru soare extrem de puternic, cum ar fi în timpul drumețiilor pe munți foarte înalți sau pe ghețar. Lentilele acestor ochelari filtrează 92-97% din luminozitate, pentru a reduce la maximum efectul de orbire (fiind foarte închise la culoare).

Există și lentile de categoriile 1 și 2, dar sunt mai rare și nu foarte recomandate pentru drumeții, pentru că nu reduc la fel de bine efectul de orbire. Sunt mai deschise la culoare, așadar sunt adaptate pentru zile cu cer înnorat. Poți alege și ochelari cu lentile fotocromatice, a căror culoare se schimbă în funcție de intensitatea razelor UV.

LENTILE POLARIZANTE ÎMPOTRIVA REFLEXIILOR

În ciuda a ceea ce am putea crede, lentilele polarizante nu protejează mai mult sau mai bine împotriva soarelui, decât cele nepolarizante !

Lentilele polarizante te ajută să distingi mai bine formele de relief, perspectivele și contrastele. Principiul este simplu: o barieră de cristale microscopice împiedică lumina reflectată să treacă prin lentile.

Acest tip de lentile este eficient mai ales pe terenuri pietroase sau pe zăpadă.

RAME CU ACOPERIRE MAI MARE SAU MAI MICĂ, ÎN FUNCȚIE DE TIPUL DE DRUMEȚIE

Cu cât traseele urcă la altitudini mai mari, cu atât este mai de dorit ca rama ochelarilor să acopere bine fața și să protejeze ochii, chiar și din lateral.

În combinație cu brațe late, ramele ochelarilor evită pătrunderea luminii, așadar, și efectul de orbire.

Un alt avantaj al ochelarilor de soare purtați în timpul drumeției ar fi acela că protejează și de insecte, împotriva stropilor de apă, dar și a împotriva vegetației, mai ales când potecile se îngustează.

ALEGE CORECT OCHELARII DE DRUMEȚIE

Descoperă toată gama de produse

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (21 voturi, medie: 4,95 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020