ALEGE CORECT OCHELARII DE DRUMEȚIE

Alege corect ochelarii de drumeție

OCHELARI 100 % ANTI-UV, CU LENTILE DIN POLICARBONAT ALEGE SUSȚINEREA PERFECTĂ ! PENTRU DRUMEȚIE, ALEGE OCHELARI CU LENTILE DE CATEGORIA 3 SAU 4

Ochelarii de soare sunt esențiali pentru protejarea ochilor în timpul drumeției. Regăsiți mai jos sfaturile noastre pentru a face alegerea corectă.

ALEGE CORECT OCHELARII DE DRUMEȚIE

Ochelari 100 % anti-uv, cu lentile din policarbonat

Principala funcție a ochelarilor de soare este de a vă proteja împotriva razelor UV, care sunt nocive.

Tratamentul 100% anti-UV este, așadar, esențial pentru a vă bucura pe deplin de drumeție, indiferent de diferențele de nivel.

Toate modelele de ochelari de soare comercializate în magazinele Decathlon sunt 100% anti-UV.

De asemenea, la toate modelele, lentilele sunt din policarbonat, un material ușor.

ALEGE CORECT OCHELARII DE DRUMEȚIE
ALEGE CORECT OCHELARII DE DRUMEȚIE

 Pentru drumeție, alege ochelari cu lentile de categoria 3 sau 4

Există 4 categorii de lentile pentru ochelarii de soare. Fiecare categorie corespunde unei culori mai închise sau mai deschise, ce se adaptează unor anumite condiții meteo.
Pentru ochelarii de drumeție, folosim lentile de categoria 3 sau 4.

- categoria 3 : adaptați pentru soare puternic. Asigură protecția ideală pentru drumețiile de vară, în zone descoperite, cum ar fi trasee de creastă sau la altitudini mari.

- categoria 4 : adaptați pentru soare extrem de puternic, cum ar fi în timpul drumețiilor pe munți foarte înalți sau pe ghețar. Lentilele acestor ochelari filtrează 92-97% din luminozitate, pentru a reduce la maximum efectul de orbire (fiind foarte închise la culoare).

Există și lentile de categoriile 1 și 2, dar sunt mai rare și nu foarte recomandate pentru drumeții, pentru că nu reduc la fel de bine efectul de orbire. Sunt mai deschise la culoare, așadar sunt adaptate pentru zile cu cer înnorat. Poți alege și ochelari cu lentile fotocromatice, a căror culoare se schimbă în funcție de intensitatea razelor UV.

ALEGE CORECT OCHELARII DE DRUMEȚIE

Lentile polarizante împotriva reflexiilor

În ciuda a ceea ce am putea crede, lentilele polarizante nu protejează mai mult sau mai bine împotriva soarelui, decât cele nepolarizante !

Lentilele polarizante te ajută să distingi mai bine formele de relief, perspectivele și contrastele. Principiul este simplu: o barieră de cristale microscopice împiedică lumina reflectată să treacă prin lentile.

Acest tip de lentile este eficient mai ales pe terenuri pietroase sau pe zăpadă.

ALEGE CORECT OCHELARII DE DRUMEȚIE

 Rame cu acoperire mai mare sau mai mică, în funcție de tipul de drumeție

Cu cât traseele urcă la altitudini mai mari, cu atât este mai de dorit ca rama ochelarilor să acopere bine fața și să protejeze ochii, chiar și din lateral.

În combinație cu brațe late, ramele ochelarilor evită pătrunderea luminii, așadar, și efectul de orbire.

Un alt avantaj al ochelarilor de soare purtați în timpul drumeției ar fi acela că protejează și de insecte, împotriva stropilor de apă, dar și a împotriva vegetației, mai ales când potecile se îngustează.