changer_chaine

Când e momentul potrivit să schimbi lanțul bicicletei?

Lanțul bicicletei este o piesă fundamentală, de care trebuie să ai mare grijă. Iată câteva recomandări pentru a repera din timp eventualele probleme.Dacă lanțul este bine întreținut și corect reparat, vei putea să te bucuri de ieșirile tale cu bicicleta.

1. Cati km poți parcurge cu lanțul bicicletei, înainte de a fi nevoie de schimbare?

Află când trebuie schimbat lanțul bicicletei
întreținerea lanțului

2. Parametri de uzură

Uzura unui lanț depinde de tipul de utilizare .Iată câțiva parametri care îi afectează uzura:

◾ Reglarea transmisiei
Dacă ești atent la schimbarea vitezelor și dacă reglezi corect transmisia, prelungești durata de viață a lanțului bicicletei.În caz contrar, va trebui să-l schimbi mai des, chiar înainte de vreme.

Află când trebuie schimbat lanțul bicicletei

◾ Folosirea lanțului cu un alt tip de pinion
Vorbim despre crossover atunci când folosești cel mai mic pinion cu lanțul mic și invers, pinionul mare cu lanțul mare.Este mai bine să folosești perechea lanț-pinion lăsând lanțul cât mai mult posibil.

Află când trebuie schimbat lanțul bicicletei

Tipul de practicare
Un lanț se uzează mai mult la MTB decât pe șosea.Cu toate acestea, se uzează mai mult în timpul sesiunilor de forță decât în timpul sesiunilor de anduranță.

Calitatea pieselor
Un schimbător de viteze de calitate mai bună sau un lanț de ultimă generație rezistă mai bine în timp.

Modul de întreținere
Acesta este cu siguranță cel mai evident parametru.Lanțul bicicletei este afectat de frecare, de lipsa lubrifierii sau de expunerea prelungită la umiditate.

3. De unde știi dacă lanțul bicicletei este uzat sau deteriorat?

- Câteva semne care ar trebui să îți dea de gândit

Dacă vitezele se schimbă greu, acesta ar putea fi un semnal de avertizare.Atenție totuși, pentru că acest lucru poate proveni și dintr-un reglaj sau un cablu care este slab.Un lanț care sare fără să fi acționat manetele de viteză sau fără să fi schimbat lanțul este un semn de uzură (ar trebui examinate apoi pinioanele, lanțurile și lanțul).

Observații:Scârțâitul sau pocnitul nu sunt semne de uzură, dar cel mai probabil sunt legate de lipsa lubrifierii.Remediază rapid această problemă pentru a reduce presiunea asupra transmisiei.

tester de uzură

- Tehnica de detectare a problemei prin ,,atingere”

Putem determina dacă lanțul este uzat folosind < span id=" 4">un test foarte simplu.Pune-l pe foaia cea mare.Acolo unde este complet în contact cu foaia, trage-l spre tine... Dacă se desprinde complet de pe foaie, trebuie înlocuit.

Sfatul nostru: în timp, lanțul nu se întinde, dar știfturile și zalele de reținere se uzează și se slăbesc.Există un instrument foarte simplu și economic care îți permite să determini într-un mod fiabil și rapid dacă lanțul este uzat: indicatorul de uzură.

Este un instrument esențial pe care trebuie să îl ai în trusa de scule.Dacă se înfige între pinioane, trebuie să schimbi lanțul.În caz contrar, mai poți aștepta.

Lantul este un element care poate fi schimbat în același mod ca și plăcuțele/ saboții de frână, anvelopele sau chiar cablurile.

Dacă amâni reînnoirea acestuia, celelalte elemente ale transmisiei se vor uza prematur. Așa că înlocuiește lanțul atunci când este nevoie, pentru a nu afecta caseta nici alte elemente ale bicicletei!

4. Schimbarea lanțului de bicicletă