ABDOMENE CORECTE – EFICIENTE SAU NU? SECRETE ȘI SFATURI PENTRU SPORTUL ACASĂ

Abdomene corecte – eficiente sau nu? secrete și sfaturi pentru sportul acasă

Cum să faci abdomene corecte acasă? Ce greșeli trebuie să eviți când faci abdomene?

Din ce în ce mai multă lume conștientizează beneficiile sportului și îl practică în mod regulat, la sală sau în intimitatea casei proprii. Este important să lași această activitate să fie prezentă în viața ta, pentru a te bucura de avantajele pe care ți le oferă, atât la nivel fizic, cât și la nivel psihic și emoțional. De asemenea, este necesar să știi cum se fac abdomenele corecte, pentru a nu lucra într-un mod defectuos. Însă, până în ce punct sunt aceste exerciții eficiente? Pot ajuta la procesul de slăbire? Sau sunt nocive în anumite situații?



În acest articol, vei afla câteva secrete și sfaturi de care poți ține cont când faci abdomene la tine acasă!

1. Cum să faci abdomene corecte acasă?

Sportul poate fi făcut cu ușurință în intimitatea casei tale, dacă ții cont de câteva sfaturi de bază. Lipsa unui antrenor presupune ca tu să fii extrem de conștient de propriul corp și de diferitele poziții cerute de exercițiile pe care vrei să le faci. De aceea, trebuie să acorzi o atenție deosebită sfaturilor și îndrumărilor care te ghidează către o executare corectă a acestora. Abdomenele sunt perfecte în această situație, fiindcă nu sunt complicate și nu necesită cunoștințe aprofundate în domeniu.

Există nenumărate tehnici pe care le poți pune în practică și care îți pot tonifia abdomenul rapid și ușor. Este bine să optezi pentru cele care nu au un nivel ridicat de dificultate, pentru a evita posibilele efecte neplăcute. O saltea de yoga sau o saltea de pilates te pot ajuta enorm în acest proces, pentru a atenua impactul cu solul.

ABDOMENE CORECTE – EFICIENTE SAU NU? SECRETE ȘI SFATURI PENTRU SPORTUL ACASĂ

Iată cel mai bun exercițiu pe care îl poți încerca chiar la tine acasă:


-Abdomenele scurte
Abdomenele scurte (denumite și crunches) sunt cele mai întâlnite tipuri de exerciții care antrenează zona abdominală. Acestea nu sunt dificil de efectuat: corpul este întins pe spate, genunchii sunt îndoiți, tălpile sunt așezate pe podea, iar mâinile pot fi ținute ori la ceafă, ori în dreptul pieptului. Trunchiul se ridică în mod repetat, însă doar până la un unghi de aproximativ 90 de grade față de partea superioară a picioarelor. Este indicat să faci 3 serii a câte 30-40 de abdomene, cu pauze de 30 de secunde între ele.
Exemple de variații ale acestui exercițiu:
-poți aduce alternativ câte un genunchi la cotul opus, însă fii atent să nu tragi cu mâinile de cap și să îți menții o poziție adecvată – dacă ești la început, apelează la aparate care să te ajute:

-poți ridica puțin genunchii, depărtându-i câțiva centimetri, apoi atinge-ți gleznele cu vârful degetelor de la mâini, la fiecare ridicare a trunchiului.

ABDOMENE CORECTE – EFICIENTE SAU NU? SECRETE ȘI SFATURI PENTRU SPORTUL ACASĂ

De asemenea, sunt accesorii pe care le poți folosi pentru a aborda acest exercițiu cu inventivitate, relaxare sau cu un strop de greutate în plus – suport pentru abdomene pentru susținerea zonei lombare, aparate care să îți păstreze poziția corectă, saltele, gantere sau benzi elastice, care îți pot influența pozitiv experiența antrenamentului la domiciliu:

2. Ce greșeli trebuie să eviți când faci abdomene?

Totuși, abdomenele pot fi ineficiente în procesul de slăbire, dacă nu sunt acompaniate de un regim alimentar sănătos și echilibrat. De altfel, este necesar și antrenamentul celorlalte zone ale corpului, pentru ca arderile de grăsime să aibă loc în mod complet și să reducă țesutul adipos la nivelul întregului organism.

Acest gen de exerciții poate fi nociv doar dacă nu acorzi o atenție specială procedurilor de siguranță. O soluție ar fi executarea lor în fața unei oglinzi, pentru a-ți putea verifica în permanență postura și poziția. În caz contrar, antrenamentul poate dăuna și îți poate afecta corpul, cauzând deformarea ulterioară a coloanei vertebrale.

Așadar, sportul poate fi făcut și acasă, prin intermediul exercițiilor și al accesoriilor care te pot ajuta să duci sarcina la bun sfârșit. Însă, este necesar să acorzi o atenție deosebită calității execuției, pentru a nu afecta corpul în mod negativ. Documentează-te și tratează cu seriozitate și sinceritate acest aspect, pentru că, dincolo de aspectul fizic, sănătatea face parte din cele mai importante aspecte ale vieții!