A MERGE PE POANTE: CUM SĂ ÎȚI VINDECI PICIOARELE?

A merge pe poante: cum să îți vindeci picioarele?

USCARE HIDRATARE MASAJ

Poantele de dans provoacă dureri. Închisă în poante, pielea piciorului nu respiră corespunzător, se irită și dezvoltă bacterii. Învață cum să îți îngrijești corect picioarele!

Să practici dans clasic pe poante nu este un exercițiu ușor. Ce dansatoare nu a suferit de răni de toate felurile: iritații, bătături, micoze, probleme cu unghiile, deformări etc.

Pentru a preveni micile răni cauzate de poante, este abosulut necesar să știi cum să îți îngrijești picioarele: să le usuci, să le hidratezi și să le masezi. Sunt gesturi simple, care, practicate cu regularitate, te ajută să îți îngrijești picioarele pentru a nu mai avea dureri atunci când porți poante.

A MERGE PE POANTE: CUM SĂ ÎȚI VINDECI PICIOARELE?

Uscare

Picioarele îți transpiră excesiv? Rămân închise mult timp în poante iar pielea nu respiră cum trebuie. Această transpirație excesivă a piciorului favorizează dezvoltarea bacteriilor și a ciupercilor. Din cauza umidității și a căldurii, se pot instala paraziți. Pentru a evita astfel de probleme jenante, utilizează protecții care lasă pielea să respire, lasă poantele la uscat în aer liber și, mai ales, folosește pudră de talc.

A MERGE PE POANTE: CUM SĂ ÎȚI VINDECI PICIOARELE?

Masaj

Între două cursuri de dans, nimic nu este mai potrivit decât un masaj pentru relaxarea picioarelor care au avut de suferit în poante și pentru a stimula energia întregului corp. Acordă picioarelor acest moment de relaxare profundă și fă-ți timp pentru un masaj. Cu ajutorul ambelor mâini, apasă pe talpă, de la călcâi spre degete. Apoi, cu degetul mare și cu arătătorul, întinde fiecare dintre degetele de la picioare.

Cu aceste gesturi simple vei evita durerile. Asigură-te că și în poante sunt protejate corespunzător!
Poantele de dans provoacă dureri picioarelor. Închise în încălțăminte, picioarele nu respiră corespunzător, se irită și dezvoltă bacterii. Învață cum să îți îngrijești corect picioarele!
A MERGE PE POANTE: CUM SĂ ÎȚI VINDECI PICIOARELE?

Sunt gesturi simple care, practicate în mod consecvent, te ajută să îți îngrijești picioarele pentru a nu mai avea dureri atunci când porți poante.