7 MOTIVE PENTRU A JUCA TENIS

7 Motive pentru a juca tenis

TENISUL ÎȚI ÎMBUNĂTĂȚEȘTE COORDONAREA
ESTE BENEFIC PENTRU SĂNĂTATEA INIMII
EXERCIȚII DE INTELIGENȚĂ ȘI CONCENTRARE
CONSUMI CALORII
EXERCIȚII PENTRU PSIHIC
TENISUL ÎȚI DEZVOLTĂ RĂBDAREA
OXIGENEAZĂ CREIERUL

Îți propunem să descoperi 7 motive pentru care tenisul este un sport excelent pentru sănătatea fizică și mentală.

7 MOTIVE PENTRU A JUCA TENIS

1. Tenisul îți îmbunătățește coordonarea

Sistemul musculo-scheletic (mușchii și articulațiile) se activează și lucrează intens. Biomecanica corpului implică utilizarea articulațiilor și a mușchilor importanți. Lucrându-i în paralel, îți îmbunățești coordonarea, dexteritatea, chiar și viteza și flexibilitatea.

7 MOTIVE PENTRU A JUCA TENIS

2. Este benefic pentru sănătatea inimii

Tenisul este un sport de rezistență: accelerări repetate, recuperări, propulsări. Ce efecte au toate aceste mișcări asupra corpului?

Tenisul implică multiple beneficii pentru sistemul cardiovascular (inimă și plămâni). Practicând mai mult de 2h30 pe săptămână, vei reduce 50% din riscurile de boli cardio-vasculare, deoarece tenisul ajută la scăderea tensiunii arteriale și a depozitelor de grăsime din vasele de sânge, care devin aproape inexistente.

O adevărată gură de aer proaspăt pentru corpul tău! Consultă cele 3 exerciții-cheie pentru un progres optim în rezistență și anduranță.

7 MOTIVE PENTRU A JUCA TENIS

3. Exerciții de inteligență și concentrare

Sportul=fizic?

Dacă în general sportul te duce cu gândul la abilități fizice, unele sporturi te vor ajuta să îți dezvolți intelectul și concentrarea. Tenisul face parte din această categorie.

Să urmărești mingea timp de o oră  necesită concentrare continuă. Creierul este atent la fiecare mișcare și trebuie să analizeze în mod constant situații și traiectorii noi. Dar dincolo de concentrare, ai nevoie să găsești soluția cea mai bună (strategia) pentru a-ți contracara adversarul. Această provocare stabilește conexiuni neuronale puternice, care  ajută la dezvoltarea creierului.

7 MOTIVE PENTRU A JUCA TENIS

4. Consumi calorii

Precum alte sporturi, tenisul te ajută să consumi calorii. Pierzi între 420 și 600 de calorii  pe oră, în funcție de constituție. În funcție de greutate, numărul de calorii consumate poate varia (420 cal/H <55 kg, 620cal/H> 85kg). Acest efort este echivalent cu aproximativ o oră de înot, de ciclism sau o oră de alergare în ritm moderat.

7 MOTIVE PENTRU A JUCA TENIS

5. Exerciții pentru psihic

Psihicul, un cuvânt folosit de multe ori atunci când vine vorba de tenis. Pe bună dreptate! Tenisul este sportul potrivit pentru a-ți lucra caracterul și psihicul. Această luptă constantă împotriva adversarului,  gestionarea emoțiilor pentru a nu arăta tensiunea simțită, lipsa de încredere, starea de spirit – toate aceste elemente îți construiesc personalitatea.

Tenisul necesită reacții instantanee și acțiuni bine gândite – legătura dintre cele două este puternică și nu poate fi separată.

7 MOTIVE PENTRU A JUCA TENIS

6. Tenisul îți dezvoltă răbdarea

Meciurile pot fi lungi, nu te precipita! Tenisul este un sport care se învață în timp. A lovi mingea în momentul potrivit, în locul potrivit rămâne cea mai mare provocare în tenis. Cu cât joci mai mult, cu atât vei fi mai bun.

Răbdarea este o artă, ca și tenisul!

7 MOTIVE PENTRU A JUCA TENIS

7. Oxigenează creierul

Nu e nevoie să fii la 2000 m altitudine pentru a-ți oxigena corpul și mintea. Tenisul îți aduce aceeași senzație! Lovește cu putere, apoi aleargă după minge, fă efort!  În plus, e un atu pentru sistemul tău respirator.

7 MOTIVE PENTRU A JUCA TENIS

8. Știați că…?

A lucra în paralel plămânii, inima, mușchii și articulațiile aduce numeroase beneficii. Sunt produse peptide (polimeri de aminoacizi sau proteine) care te vor ajuta în repararea leziunilor musculare, inflamațiilor cronice și care permit o mai bună regenerare a  țesuturilor. Sistemul endocrin devine tot mai puternic.
Organismul progresează în timpul jocului de tenis. Sistemul musculo-scheletic (mușchii și articulațiile) se activează și lucrează la un nivel ridicat. Biomecanica corpului implică utilizarea articulațiilor și a mușchilor importanți. Lucrându-i în paralel, îți îmbunătățești coordonarea, dexteritatea, chiar și viteza și flexibilitatea.