6 EXERCIȚII DE ÎNCĂLZIRE ÎNAINTE DE A PLECA ÎN DRUMEȚIE

6 Exerciții de încălzire înainte de a pleca în drumeție

BINE DE ȘTIUT ! PARTEA SUPERIOARĂ A CORPULUI PARTEA INFERIOARĂ A CORPULUI

Drumețiile pun în mișcare multe grupe de mușchi, atât din partea superioară, cât și din cea inferioară a corpului, de la umeri, până la gambe. Pentru a evita eventuale accidentări, este recomandat ca, înainte de a pleca pe traseu, să faci câteva exerciții de încălzire!

Drumețiile ajută la menținerea tonusului muscular, la antrenarea mușchilor fesieri și abdominali. Așadar, ai un motiv în plus să nu refuzi o drumeție!

Bine de știut !

Înainte de a pleca în drumeție, consultă medicul pentru a te asigura că acest sport se potrivește condiției voastre fizice. Nu te forța niciodată în timpul încălzirii. De asemenea, este important să alegi un traseu adaptat nivelului tău și condiției fizice.

6 EXERCIȚII DE ÎNCĂLZIRE ÎNAINTE DE A PLECA ÎN DRUMEȚIE

Partea superioară a corpului

Sfat: pentru a te asigura că nu uiți nimic, începe încălzirea de la partea superioară a corpului.


GÂTUL
Atenție, nu înclinați capul prea mult pe spate, se recomandă mișcările lente, altfel, riști să te alegu cu o durere chiar înainte de a pleca în drumeție! Relaxeză-ți umerii, apropie bărbia de piept, expirând, și apoi înclină capul pe spate, inspirând, de 20 de ori în total. Repetă mișcarea, de această dată în lateral, la stânga și la dreapta, de 10 ori pe fiecare parte. Exercițiul se încheie cu  10 rotații într-o direcție și apoi în cealaltă, întotdeauna lent, fără a forța.

6 EXERCIȚII DE ÎNCĂLZIRE ÎNAINTE DE A PLECA ÎN DRUMEȚIE

UMERII
Stând în picioare, cu picioarele ușor distanțate, brațele de-a lungul corpului, vei descrie 10 cercuri cu umărul stâng, într-o direcție, și apoi în cealaltă. Repetă aceeași mișcare cu celălalt umăr. În cele din urmă, vei încheia cu 10 cercuri într-o direcție și apoi în cealaltă cu ambii umeri simultan, inspirând și expirând adânc.

SPATELE
Stând în picioare, cu un picior în fața celuilalt, distanțate cât lungimea unei tălpi imaginare, ca și cum ți-ai ține echilibrul pe un fir. Ridică ușor brațele deasupra capului, ținându-le întinse . Prinde-ți mâinile, cu degetele încrucișatem ca și cum te-ai întinde. Înclină-te spre stânga în timp ce expiri, inspirând atunci când îți îndrepți spatele. Repetă această mișcare de 10 ori și apoi schimbă partea. Reia mișcarea prin inversarea poziției picioarelor.

6 EXERCIȚII DE ÎNCĂLZIRE ÎNAINTE DE A PLECA ÎN DRUMEȚIE

Partea inferioară a corpului

ȘOLDURILE
Stând în poziție verticală, pune-ți mâinile pe șolduri, ridică un picior și balansează-l înainte și înapoi de 10 ori. Piciorul ar trebui să fie aproape de a atinge fesele, la spate și să fie paralel cu solul, în față. Atenție, mișcarea trebuie să fie energică, dar controlată. Schimbă piciorul pentru încă o serie de 10.

GENUNCHII
Stând în picioare, ridică coapsa stângă în unghi drept, ca poziția unui flamingo . Poți îndoi ușor piciorul de sprijin pentru stabilitatea. Descrie 10 cercuri într-o direcție și apoi în cealaltă, plecând de la genunchi, ca și cum ai desena niște cercuri perfecte cu piciorul în aer (care rămân fixe). Atunci schimbă piciorul.

GLEZNELE
Stând în picioare, păstrează aceeași poziție ca și pentru încălzirea genunchilor. Descrie 10 cercuri cu glezna într-o direcție și apoi în cealaltă. Apoi schimbă piciorul.