5 SFATURI PENTRU PĂSTRAREA MOTIVAȚIEI

5 Sfaturi pentru păstrarea motivației

A rămâne motivat este uneori complicat.

Pentru a pierdere în greutate, pentru o provocare sportivă, pentru a te simți mulțumit în pielea ta sau pentru a avea o stare de spirit sănătoasă, trebuie fixate obiective. Începem, super motivați ... și uneori ... pierdem puțin, chiar complet starea de motivare. Iată câteva recomandări pentru a rămâne pe cursul stabilit și a vă atinge obiectivul!

5 SFATURI PENTRU PĂSTRAREA MOTIVAȚIEI

1. Ne organizăm, planificăm și ne respectăm programul

Planificarea antrenamentelor este foarte importantă. Notați în jurnalele dvs. sesiunile de antrenamente de forță, sesiunile de cardio, alergatul sau turele cu bicicleta. Nu le anulați sub pretextul unei ieșiri la restaurant cu colegii sau din cauza unei întâlniri prelungite. Rămânem concentraţi pe obiectiv! Și, cel mai important, dacă vă antrenați la prânz, înainte să ieşiţi din casă, nu uitați geanta de sport și apa îmbuteliată. De asemenea, planificați gustări echilibrate care vă oferă energie pentru antrenament.

5 SFATURI PENTRU PĂSTRAREA MOTIVAȚIEI

Ne ascultăm organismul, dar nu în exces ...

Este prea cald, prea frig ... Te simți obosit, nu într-o formă așa bună, puțin febril ... Nu ai depune efort fizic, te simți copleșit(ă) și de aceea mintea nu este concentrată la antrenament?

Corpul tău vorbește cu tine ... ascultă-l!

Dacă nu vă simtiți în formă, este mai bine să amânați sesiunea de antrenament pentru a doua zi sau să vă bucurați făcând altceva. Riscați, în caz contrar, să parcurgeți o sesiune de antrenament slabă, chiar și să vă răniti.

Desigur, ascultatul prea mult nu este ideal. Atingerea obiectivului depinde și de regularitatea dvs. cu cât sunteți mai organizati, cu cât veți progresa mai repede, cu atât veți rămâne mai motivați.

Învățați să vă cunoașteți organismul și să aveți încredere în sine!

5 SFATURI PENTRU PĂSTRAREA MOTIVAȚIEI

Stabilim obiective intermediare

Adesea, obiectivele sunt foarte ambițioase: o pierdere semnificativă în greutate într-un timp scurt, un obiectiv în creșterea masei musculare, un maraton, o sesiune de trail pe distanță mare cu diferență mare de nivel ... Pe scurt, de multe ori, supraestimăm dificultatea obiectivelor stabilite.

Sfatul este de a stabili obiective intermediare. 2 până la 3 sau mai multe, în funcție de durata pregătirii fizice. De exemplu, pentru pregătirea unui maraton, înscrieți-vă pentru un maraton de 10 km, apoi o jumătate de maraton, etc. Este mai ușor să mergi în călătorii lungi prin participarea la curse oficiale, competiții de grup, acestea motivează!

Ori de câte ori unul dintre aceste obiective este atins, un alt obiectiv este relansat și așa mai departe până la obiectivul final.

5 SFATURI PENTRU PĂSTRAREA MOTIVAȚIEI

Nu rămânem singuri

Dacă începeți un traseu de trail, de exemplu, vor fi excursii scurte, lungi și foarte lungi ... Creați-vă propriul traseu și rămâneți concentrați pe el. Nu sunteți singurii care își doresc să rămână motivați sau să se provoace din punct de vedere sportiv, motiv pentru care nu ar trebui să fie greu să găsiți unul sau mai mulți parteneri pentru parcursul dumneavoastră. Motivația dumneavoastră va fi astfel constantă, deoarece colectivul vă va ajuta să rămâneți energici și să nu vă debusolați.

Nu uitați să vorbiți despre aceasta în familie, să fiți toți de acord cu sesiunile de antrenament pe care le-ați stabilit. Suportul din partea lor este esențial. Avem mai multă plăcere și nu ne simțim vinovați când vom merge pe bicicletă sau când vom merge la sală.

5 SFATURI PENTRU PĂSTRAREA MOTIVAȚIEI

Respectăm provocările 1, 2 și 3 ... și adoptăm un stil de viață sănătos

Pe scurt, pentru a păstra o bună motivație, vă sfătuim să vă organizați, să fiți însoțiți în formarea dvs., să aveți familia ca cel mai bun suport, să vă setați obiective intermediare mai ușor de realizat și să vă respectați corpul în timp. Evoluezi, te faci fericit, ești foarte motivat. Acesta era obiectul inițial impus, de altfel!

Stilul de viață este un factor foarte important pentru a rămâne în formă, pentru a nu vă accidenta și, prin urmare, pentru a menține un nivel ideal de motivație. Amintește-ți că ai nevoie de câteva ore de somn adaptat (între 7 și 8 ore / noapte), să te hidratezi bine, să ai o dietă echilibrată și să limitezi consumul de alcool.