Starea bună de sănătate se cultivă în mod constant! Și pentru că îmbunătățirea calității vieții nu trebuie amânată, iată 5 sfaturi sportive pe care le puteți adopta începând de azi!

Fă puțină mișcare, în fiecare zi


Corpul nostru are nevoie de mișcare în fiecare zi. Împărțiți între locul de muncă, familie și prieteni, ritmul nostru de viață actual nu ne permite să ne gândim foarte mult la noi și la a ne menține în formă. Mereu ne gândim că un efort intens și de lungă durată ne face să resimțim beneficiile activității fizice. Cu toate acestea, știai că un efort moderat, de 30 de minute pe zi (sursă: OMS) este suficient pentru a ne menține sănătoși? Pentru a te simți mai bine în corpul tău, acest lucru merită încercat!

Ține un jurnal alimentar

Iată un sfat simplu, dar eficient, pentru a mânca echilibrat, păstrându-ți astfel o stare bună de sănătate: notează-ți în fiecare zi excesele alimentare, într-un jurnal, pentru a fi mult mai puțin tentat să le repeți. Pregătește-ți un tabel cu cele 7 zile ale săptămânii și diferitele momente ale zilei, iar apoi notează, pe măsura trecerii timpului, tot ceea ce mănânci și bei (fără excepție!), inclusiv în afara meselor. Acest lucru poate părea simplu, dar te poate ajuta să devii conștient de micile tale excese.

Tonifiază-ți musculatura


Odată cu vârsta, slăbirea mușchilor este inevitabilă. Totuși, pentru încetinirea procesului de îmbătrânire a corpului și pierderea tonusului muscular, există o soluție eficientă: tonifierea mușchilor. Acest lucru te va ajuta să-ți păstrezi o bună mobilitate pentru activitățile cotidiene. Sfatul nostru, pentru început: optează pentru accesoriile de tonifiere, precum ganterele mici, benzile elastice, greutățile sau lucrează cu greutatea corpului.

Relaxează-te

Știați că persoanele stresate sunt mai vulnerabile la microbi și întâmpină dificultăți în momentul recuperării, atunci când sunt bolnave? De asemenea, știați că stresul stimulează creșterea în greutate? Acest aşa cum s-a demonstrat şi prin studii, este legat de efectul stresului asupra sănătății. Astfel, poți începe să faci o serie de exerciții, în momentul în care nivelul de stres crește. În acest fel, te poți elibera de tensiuni și îți poți transforma gândurile negative în energie pozitivă. O activitate fizică moderată te ajută să lupți împotriva stresului, aceasta stimulând producția de serotonină (sau hormonul fericirii). Pentru a te relaxa, menține-te în formă și sănătos, practicând Yoga sau Pilates.

Mănâncă sănătos

În privința alimentației, anumite reguli de bază te ajută să-ți menții o stare bună de sănătate. Pentru a mânca echilibrat, încearcă să combini carbohidrații (paste, orez), proteinele (pește, ouă, carne) și legumele, la fiecare masă, pentru a avea o treime din fiecare, în farfurie. Evită omiterea unei mese, deoarece aportul nutrițional trebuie împărțit în 3 mese pe zi. În privința gustărilor, optează pentru un fruct, un compot sau un baton de cereale. Nu uita să reduci consumul de produse industriale, produse ce conțin zahăr, excesul de sare și grăsimi. Un ultim lucru: o alimentație sănătoasă înseamnă, de asemenea, să te poți opri din mâncat, în momentul în care nu-ți mai este foame!

5 recomandări simple pentru a te menține în formă

Pe scurt, pentru a avea o stare bună de sănătate, sportul este cel mai bun aliat! Fie sporturi de intensitate scăzută, fie activități fizice sau sporturi în natură, esențial este să te miști în fiecare zi. De asemenea, încercați să mâncați din toate, dar în cantități rezonabile. Acestea sunt cele mai bune sfaturi pentru a vă menține în formă, cât mai mult timp!

Descoperă toată oferta de produse

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (38 voturi, medie: 4,79 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020