5 MOTIVE SĂ PRACTICI TIR CU ARCUL

5 Motive să practici tir cu arcul

BENEFICIILE FIZICE; CONCENTRAREA ESTE PUSĂ LA ÎNCERCARE!; UN SPORT DISTRACTIV PENTRU TOATĂ FAMILIA SAU ÎNTRE PRIETENI; UN SPORT ACCESIBIL; PROGRESEZI RAPID!

Concentrarea, controlarea respirației, stăpânirea de sine sunt doar câteva motive pentru a începe sau a continua să practici tir cu arcul. Așadar, de ce să nu îți implici și familia sau prietenii în această aventură sportivă și convivială? 

5 MOTIVE SĂ PRACTICI TIR CU ARCUL

1.Beneficiile fizice

Este tirul cu arcul un sport complex?

Atunci când tragi cu arcul, tot corpul ajunge să fie solicitat: partea superioară pentru susținerea arcului și întinderea corzii, iar partea inferioară a corpului pentru stabilitate. Astfel, sunt puși în mișcare, în principal, mușchii de la nivelul spatelui, umerilor, abdomenului și brațelor. Și asta nu este totul…Tendoanele degetelor, umerii și brațele sunt solicitate, pentru o mai bună coordonare a mișcărilor și a echilibrului, toate acestea în timp ce trebuie să rămâi concentrat, cu privirea înainte, până când săgeata lovește ținta.

5 MOTIVE SĂ PRACTICI TIR CU ARCUL

2.Concentrarea este pusă la încercare!

Pentru a încerca să țintești în mijloc, de fiecare dată, concentrarea este esențială și, în plus, îți va asigura un plus de disciplină și precizie în viața de zi cu zi.

În timpul unui antrenament de tir cu arcul, toate simțurile sunt puse în mișcare și trebuie să te concentrezi foarte bine. Coordonarea spiritului cu întregul corp înseamnă să fii metodic în gesturi și să te concentrezi. Arcașul trebuie să respecte fiecare din aceste etape, unele după altele, pentru a se concentra, a întinde arcul și a lansa săgeata. Dificultatea constă în capacitatea fiecăruia dintre noi de a putea să urmeze acest ritual la fiecare lansare a săgeții. Dacă ești tensionat/ă sau stresat/ă, tirul cu arcul te poate ajuta, de asemenea, în lupta împotriva stresului. Calmul îți va deveni cel mai bun prieten dacă dorești să îți atingi obiectivele și să țintești bine.

5 MOTIVE SĂ PRACTICI TIR CU ARCUL

3.Un sport distractiv pentru toată familia sau între prieteni

Nu este mereu ușor să găsești o activitate sportivă care să fie potrivită tuturor, nu-i așa?

Tirul cu arcul este ocazia ideală pentru a le distrage atenția copiilor de la televizor sau de la jocurile pe calculator. Copiii vor fi captivați de acest sport, spiritul de competiție se va instala rapid în sânul familiei și veți petrece momente plăcute împreună!

Toată familia, indiferent de vârstă, va intra în acest joc și veți fi surprinși de capacitatea de concentrare a fiecăruia. În plus, acest sport este recomandat pentru a fi practicat între prieteni, deoarece este amuzant și ideal pentru a vă lansa diverse provocări.

5 MOTIVE SĂ PRACTICI TIR CU ARCUL

4.Un sport accesibil

Simplu și convivial, tirul cu arcul este un sport accesibil atât copiilor cu vârsta începând de la 8 ani, mai ales cu săgeți cu ventuză, cât și adulților. Singurul aspect foarte important este alegerea unui arc adaptat conformației și capacităților fizice ale persoanei care urmează să îl utilizeze. Astfel, fiecare se va bucura de activitatea sportivă și își va dori să țintească cât mai bine. Tirul cu arcul practicat în familie te ajută să petreci un moment plăcut împreună cu cei dragi și rămâne la latitudinea voastră ce distanță de tragere alegeți, astfel încât toți membrii familiei să lovească ținta (de la 6 la 10 metri pentru începători). 

5 MOTIVE SĂ PRACTICI TIR CU ARCUL

5.Progresezi rapid!

Dacă îți place performanța, te va încânta acest sport, deoarece poți progresa ușor, fiind atent/ă și motivat/ă. Calitatea echipamentului te va ajuta să țintești bine și să progresezi ușor, în timp ce găsirea echilibrului optim între stăpânirea de sine și coordonarea mișcărilor este cheia reușitei. Astfel, după câteva antrenamente, îți veți surprinde familia și prietenii, țintind de fiecare dată în mijloc.