5 MOTIVE PENTRU A PRACTICA DRUMEȚIA RAPIDĂ

5 Motive pentru a practica drumeția rapidă

ÎMBUNĂTĂȚEȘTE-ȚI CONDIȚIA FIZICĂ MENAJEAZĂ-ȚI ARTICULAȚIILE DEPĂȘEȘTE-ȚI LIMITELE

Ești mereu în fruntea grupului, iar ceilalți nu pot ține pasul cu tine? Alegi urcările scurte, dar intense, pentru a ajunge în locurile de unde poți admira panorama? Vrei să îți depășești limitele, să simți cum mușchii lucrează la fiecare urcare, fără a alerga, însă, pentru a nu forța articulațiile sau pentru a nu te răni? Înseamnă că practici deja drumeția rapidă, chiar dacă nu o numești astfel.

DAR, DACĂ NU O PRACTICI ÎNCĂ, DAR ÎȚI DOREȘRI SĂ PROFIȚI DIN PLIN DE VACANȚELE LA MUNTE, FĂRĂ A FORȚA PREA MULT. , ÎNCEARCĂ DRUMEȚIA RAPIDĂ, INDIFERENT DE VÂRSTĂ! 

5 MOTIVE PENTRU A PRACTICA DRUMEȚIA RAPIDĂ

Îmbunătățește-ți condiția fizică

Drumeția rapidă presupune un efort susținut, prin parcurgerea unor trasee tehnice. Parcursuleste, prin urmare, o serie de mici provocări și reușite, cum ar fi urcarea rapidă a unui versant pentru a ajunge în vârf. Odată ajuns acolo, poți admira peisajul fără să te mai gândești la cronometru.

5 MOTIVE PENTRU A PRACTICA DRUMEȚIA RAPIDĂ

Menajează-ți articulațiile

Practicând drumeția rapidă, îți poți menține forma fizică fără a-ți forța limitele fizice, și, mai ales, fără a-ți pune în pericol articulațiile. Spre deosebire de alergarea montană, care este foarte solicitantă pentru genunchi, și nu numai, drumeția rapidă este un sport “lejer”, care îți lucrează întreaga musculatură,  nu doar picioarele.

Nu uita de exercițiile de încălzire, pentru a preveni riscul de rănire (recomandările în partea de jos a paginii).

Folosește-ți corect brațele, nu uita de bețe, foarte utile în special la coborâre.

5 MOTIVE PENTRU A PRACTICA DRUMEȚIA RAPIDĂ

Depășește-ți limitele 

Drumeția rapidă este mult mai mult decât o plimbare.

Te vei confrunta cu provocări din ce în ce mai mari, care te vor ambiționa să progresezi: toate acestea vin la pachet cu o doză de adrenalină, dar și cu satisfacția performanței. Ai deja încălțăminte de trail, pe care o folosești adesea în antrenamentele tale de alergare montană?

Atenție, încălțămintea de alergare nu oferă același nivel de amortizare ca cea special creată pentru drumeție. Alege modele ultra-ușoare de drumeție rapidă, pentru a favoriza mișcarea naturală a piciorului. De asemenea,  talpa potrivită poate face diferența. 

5 MOTIVE PENTRU A PRACTICA DRUMEȚIA RAPIDĂ

Peisaje încântătoare în detrimentul exercițiilor la sală

Dacă vrei să schimbi peisajul urban, dacă ești în căutarea unei vacanțe, sau dacă vrei să schimbi atmosfera din sala de fitness, drumeția rapidă este alegerea potrivită. E o formă de fitness în aer liber. Schimbă oglinzile și sălile aglomerate cu panoramele din munți, cu traseele mai puțin umblate. Aceasta este ocazia perfectă pentru senzații de neuitat.

5 MOTIVE PENTRU A PRACTICA DRUMEȚIA RAPIDĂ

O mulțime de lucruri într-un timp scurt

Dacă simți că niciodată nu ai timp destul pentru a vedea suficient de mult, alege drumeția rapidă. Profită de vacanță sau de un weekend pentru a face o drumeție rapidă dimineața, pentru ca după amiaza să o dedici turismului cultural. Astfel, ai ocazia de a admira panorame, de a-ți îmbunătăți forma fizică și de a te bucura de odihnă bine meritată în restul zilei.