4 MOTIVE PENTRU A PRACTICA MERSUL SPORTIV

4 Motive pentru a practica mersul sportiv

Tu ce îți propui să obții atunci când începi să practici un nou sport?

Să te menții în formă, să îți recapeți energia sau să pierzi câteva kilograme? La Newfeel, noi credem că atât mersul sportiv, cât și mersul nordic, sunt cele mai bune soluții pentru a-ți atinge obiectivele.

4 MOTIVE PENTRU A PRACTICA MERSUL SPORTIV

1 – pentru că este un sport simplu

Înainte de a începe un nou sport, te visezi mai sportiv, vrei să îți depășești limitele. Mersul sportiv este cea mai naturală activitate fizică, este accesibilă tuturor deoarece se poate practica oriunde. Un sport uşor, ideal pentru a te menţine în formă!

Regula de aur pentru a reuşi este consecvenţa. Este ideal să îţi planifici mai multe sesiuni scurte de mai multe ori pe săptămână.

4 MOTIVE PENTRU A PRACTICA MERSUL SPORTIV

2 – deoarece beneficiile sunt numeroase… şi recunoscute !

« Mersul este recomandat pentru a te menține într-o bună condiţie fizică, şi în acelaşi timp pentru a nu lua kilograme în plus. Poate părea amuzant, dar efectele sale sunt demonstrate. » – Dr. Patrick Bacquaert.

Printre beneficiile mersului, fie că este vorba despre mersul sportiv  sau cel nordic, vom regăsi:

Controlul greutăţii şi menținerea siluetei, fără a forţa organismul
Destresarea – pentru a te simţi în formă şi a reduce oboseala
Îmbunătăţirea formei fizice
Tonifierea picioarele şi lupta contra celulitei

4 MOTIVE PENTRU A PRACTICA MERSUL SPORTIV

3 – putem practica acest sport în fiecare zi

Nu ai nevoie de un program intens, nici greu de realizat. 30 de minute de mers în fiecare zi sunt suficiente.

« Sesiunea de mers poate fi împărţită în mai multe etape. Un mers rapid de 10 minute, de  3 ori pe zi, sau 20 de minute dimineaţa şi 10 minute mai târziu. Mersul poate să facă parte din activităţiile tale de zi cu zi, sau se poate practica în sesiuni mai lungi pentru a avea parte de toate beneficiile pe care ţi le oferă acest sport.>> – Dr. Patrick Bacquaert

Pentru a nu-ți pierde motivația: Începe sesiunile încet. Apoi, de-a lungul săptămânilor, durata sesiunile va creşte. Începe cu sesiuni de 20 sau 30 de minute, apoi ajungi treptat la sesiuni mai lungi de o oră.

4 MOTIVE PENTRU A PRACTICA MERSUL SPORTIV

4 –poate lua mai multe forme

Ai in permanență la tine echipamentul sportiv? Atunci poți practica mers sportiv oriunde.

Dacă vrei o schimbare, încearcă mersul cu beţe! Acest lucru este cunoscut şi sub numele de mers nordic şi necesită mai multă tehnică.
« M-am decis să fac sport anul acesta ! » În spatele noilor obiective pentru un nou an, obiectivele sunt multiple: te păstrezi în formă, îţi îmbunătăţeşti moralul sau pierzi kilograme după sărbătorile de iarnă. La Newfeel, noi credem că mersul sportiv, mersul nordic, este cel mai bun sport pentru a atinge toate aceste obiective. De ce?