DAN Europe (Divers Alert Network Europe) este o organizație medicală și de cercetare internațională non-profit. Organizația este dedicată siguranței și sănătății scafandrilor.

În cadrul dezvoltării detentorilor și vestelor noastre stabilizatoare, DAN Europe ne-a acompaniat în calitate de specialist și consultant independent, în testele de utilizare și de practicitate (Analiză statică, dinamică și biomecanică).

 

DAN EUROPE ÎȚI ÎMPĂRTĂȘEȘTE CELE 10 RECOMANDĂRI DE SIGURANȚĂ ÎN SCUFUNDĂRI

1. Urmează atât cursuri de scufundări, de reanimare de bază, și de prim ajutor cu administrare de oxigen, cât și cursuri de modernizare predate de instructori calificați, sau cursuri pentru de reluare a nivelurilor, ținute de instructori calificați.

2. Fă o consultație medicală anuală specifică scufundărilor și analize suplimentare în caz că ai avut boli sau accidente sau în cazul în care ai luat medicamente.

3. Ai grijă să te hidratezi corect, bând apă în mod frecvent. Evită alcoolul și efortul fizic intens, înainte și după scufundări.

4. Verifică întotdeauna buna funcționare a echipamentului de scufundări, atât al tău, cât și al partenerului de scufundări. Asigură-te că echipamentul este adecvat pentru scufundarea planificată.

5. Echipamentul de scufundări trebuie să conțină o vestă stabilizatoare, doi detentori, un manometru, un cuțit. Chiar și în cazul utilizării unui computer de scufundări, toți scafandrii trebuie să aibă un profundimetru, un ceas și un tabel de scufundare.

6. Practică scufundări doar în condiții meteorologie și marine favorabile, însoțit de un partener și de o echipă la suprafață. Utilizează un colac de semnalare la suprafață.

7. Practică scufundări în limitele impuse de brevetul tău. Evită să cobori și să urci brusc și nu îți ține niciodată respirația la urcare.

8. Urcă la o viteză de 9-10 metri pe minut, urmând cele mai recente modele de decompresie, și favorizând profilurile mai „conservatoare”.

9. În caz că suspectezi un ADD (accident de decompresie), administrează imediat oxigen la 100% cu ajutorul unui detentor adaptat și pentru cât timp este nevoie.
Nu încerca să realizezi o procedură de recompresie în apă.
În Franța, anunță CROSS, VHF canal 15, care va organiza operațiunea de salvare. În străinătate, sună la DAN Europe care îți va indica cel mai apropiat punct de ajutor.

10. Înainte de a lua avionul, urmează recomandările DAN: lasă un timp de minimum 12 ore după o scufundare, sau cel puțin 24 de ore după scufundări repetitive sau/și o scufundare pe niveluri.


IMPORTANT :

Asigură-te că ai acces ușor la echipamentul pentru primul ajutor și că acesta conține un set de oxigen adecvat (precum setul de oxigen DAN).
Apariția simptomelor (chiar și tardive) după o scufundare impune ajutor medical urgent. Sună la DAN !
Urmărește blogul Tribord pentru a descoperi actualitățile mărcii și a împărtăși experiențele persoanelor pasionate de scufundări.
În cadrul dezvoltării detentorilor și vestelor noastre stabilizatoare, DAN Europe ne-a acompaniat în calitate de specialist și consultant independent, în testele de utilizare și de practicitate (Analiză statică, dinamică și biomecanică).

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020