10 SFATURI PENTRU A PATINA FĂRĂ RISCURI

Ca orice sport, rollerblading-ul are partea sa de riscuri. Pentru a vă ajuta să faceți slalom printre ele, vă oferim un ghid practic și simplu, ce trebuie interpretat în mod corect!

1. MĂSURI DE SIGURANŢĂ CORECTE

În plimbare sau în situaţii tehnice, purtarea de echipamentului de protecție trebuie să fie primul dvs. reflex atunci când vă puneți rolele: cască, mănuși, genunchiere, cotiere, vă permit să vă faceți mai puține griji despre răni … sau stilul vestimentar.

2. DESCOPERIŢI MERSUL PE ROLE PE GUSTUL DVS

În funcție de tipul de plimbare sau luând în calcul un stil freestyle, trebuie să vă alegeți patinele în funcție de tipul de patinaj pe care vreți să-l practicați și de calitatea echipamentului. Este important să găsiți un echilibru între buget și performanță, înainte de a găsi acest echilibru pe roți.

3. LUAŢI ÎN CALCUL CONDIŢIA FIZICĂ

La fel ca şi alte sporturi, patinajul necesită atât o condiție fizică bună, cât și concentrare. Așadar, evitați să vă plimbaţi pe role dacă sunteți bolnav, stresat sau chiar “mahmur”: riscați să aveţi nevoie de copci.

4. ALEGEŢI LOCURILE POTRIVITE…

… Nu prea aglomerate, pentru a nu fi amenințat de obstacole; nu prea frecventate, pentru a minimiza riscul coliziunilor cu pietonii. Și, în final, nu prea departe, pentru a facilita o eventuală intervenție a medicilor.

5. FACEŢI MACAR PUŢINĂ ÎNCĂLZIRE

Cu atâtea salturi, eforturi, căzături … Vă puneti mușchii să lucreze şi trebuie să fie pregătiți pentru a nu se lăsa. Câteva întinderi înainte de plimbare şi câteva ture sunt suficiente în ceea ce privește încălzirea .

6. OBIŞNUIŢI-VĂ CU ROLELE

Înainte de a începe să vă bucurați de mersul pe role, pe trasee de biciclete sau în oraș, aflați elementele de bază ale acestui sport accesibile tuturor.

7. NU PATINA SINGUR

În primul rând pentru a stimula spiritul de prietenie. Apoi, pentru a stimula spiritul competitiv. Și, în cele din urmă, pentru a stimula spiritul practic al oamenilor care v-ar putea oferi primul ajutor.

8. URMAŢI GHIDUL

Dacă nu știți cum să faceți acest lucru, nu vă fie rușine să faceți cursuri sau chiar să-i întrebați pe cunoscători, alți patinatori, ghizi și instructori.

8. …DAR ŞI INSTINCTUL VOSTRU

Reducerea riscului de patinaj este dată de asemenea de menținerea controlului, adică nu ezitați odată porniți să vă păstrați atenția. Căzăturile sunt inevitabile, învățați să nu vă temeți, ci să le anticipați, asigurându-vă că nu sunteți prea ambițios.

9. O MICĂ TRUSĂ DE AJUTOR

În mod evident nu vi se cere să luați farmacia cu dvs, ci să aveți un minim cu dvs: pansamente, dezinfectanți, bandaje, unguente și puțină creativitate atunci când spuneți povestea accidentului.

10. SPUNEŢI “BUNĂ ZIUA”

Deși este din ce în ce mai popular, patinajul cu role continuă să sufere de un deficit de imagine printre cei neinițiați. În plus față de leziuni, un patinator este expus în mod special la comentarii răutăcioase datorită aspectul său, la bârfă, la insulte sau chiar la contravenții.

Depinde de tine să fii un ambasador în fața celor ce te privesc pentru a le schimba opinia: ajută bunicile să traverseze, adu-ți singur comanda pe terasă, lasă poliția să câștige cursa de urmărire.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020