10 MOTIVE PENTRU A PRACTICA SNORKELING

10 Motive pentru a practica snorkeling

Iată 10 motive pentru a începe să practici snorkeling!

Snorkelingul reprezintă un sport de care te poți îndrăgosti foarte ușor! Simplu de practicat, amuzant și accesibil tuturor, acesta îți permite nu doar să descoperi lumea subacvatică, ci și să practici o activitate fizică pe timp de vară. Încă eziți?

10 MOTIVE PENTRU A PRACTICA SNORKELING

1. Este un sport acvatic accesibil

Snorkelingul este o activitate sportivă simplă, amuzantă și potrivită pentru întreaga familie: copii, părinți și chiar bunici! Oricine poate începe să practice acest sport, deoarece nu este obligatoriu să știi să înoți, ci să fii familiarizat cu mediul acvatic. Este important să știi că anumite accesorii de flotabilitate (colac, baghetă din spumă, vestă, etc.) îți pot asigura un plus de flotabilitate, pentru a evita să obosești rapid și să te bucuri cât mai mult de plimbarea pe sub apă.

10 MOTIVE PENTRU A PRACTICA SNORKELING

2. Necesită un echipament simplu

Este foarte simplu să începi să practici snorkeling, nu ai nevoie de un echipament costisitor! Echipamentul necesar pentru acest sport presupune o mască, un tub și o pereche de labe de înot (facultative pentru practicanții de nivel începător, care pot folosi o pereche de încălțăminte aquashoes). Acest set poate fi completat cu un top sau shorty, pentru a vă proteja de frig, de soare și de iritații.

Nu te simți confortabil să porți o mască și un tub? În acest caz, poți încerca masca Easybreath, inovația mărcii proprie Subea, care îți permite să respiri sub apă, pe nas și pe gură, precum la suprafață. Dacă nu vrei să bagi capul sub apă, poți experimenta snorkelingul cu ajutorul accesoriului de observare Olu, care îți permite să pleci în explorare și să observi lumea subacvatică, rămânând cu capul deasupra apei!

10 MOTIVE PENTRU A PRACTICA SNORKELING

3. O activitate ideală pentru vacanțe

Grație echipamentului simplu și compact, snorkelingul este o activitate acvatică perfectă pentru vacanțe! Indiferent de mijlocul de transport (mașină,tren sau avion), vei putea să îți transporți foarte ușor echipamentul, oriunde vei dori. În plus, ce poate fi mai potrivit decât o activitate relaxantă, precum snorkelingul, pentru a petrece momente plăcute împreună cu familia?

10 MOTIVE PENTRU A PRACTICA SNORKELING

4. Distracție garantată

În timpul practicării de snorkeling, toată lumea se poate amuza încă de la prima încercare de această activitate sportivă și fără niciun risc. Nu este nevoie să petreci ore în șir să te antrenezi, pentru a putea, în cele din urmă, să te bucuri de acest sport: starea de bine este instantanee! Contrar ideilor preconcepute, nu este necesar să mergi în profunzime pentru a admira fauna și flora subacvatică, ci poți rămâne la suprafață pentru început. Mii de lucruri minunate așteaptă să fie descoperite!

10 MOTIVE PENTRU A PRACTICA SNORKELING

5. Descoperi lumea subacvatică

Știai că universul marin reprezintă 70 % din planeta noastră? Lumea subacvatică este foarte puțin cunoscută oamenilor, fascinantă, o sursă de viață, de culori, de forme și de descoperiri neașteptate… Te întrebi care este mediul ideal pentru a profita de un adevărat spectacol subacvatic? O apă limpede și nu foarte adâncă este suficientă pentru a avea impresia că înoți într-un acvariu imens! Așadar, îți închipui deja cât de amuzant va fi să povestești familiei, la finalul sesiunii de snorkeling, tot ce ai descoperit?

10 MOTIVE PENTRU A PRACTICA SNORKELING

6. Te bucuri de momente unice împreună cu cei dragi

Pentru siguranță, este important să începi prin a practica snorkeling cu mai multe persoane. O sesiune de snorkeling este o ocazie inedită pentru a te bucura și împărtăși momente splendide împreună cu familia sau cu prietenii!

10 MOTIVE PENTRU A PRACTICA SNORKELING

7. Practici o activitate fizică

Deși snorkelingul se practică adesea drept hobby sau în timpul vacanțelor, el este totuși un sport, precum ciclismul sau mersul sportiv. La fiecare mișcare a picioarelor, arzi calorii, îți lucrezi mușchii de la nivelul abdomenului, îți tonifiezi picioarele, cu alte cuvinte, te menții în formă. Astfel, combini plăcerea cu activitatea fizică, fără să îți dai seama și fără nicio picătură de transpirație pe frunte, chiar dacă e vară! Până la urmă, parcă nu sună deloc rău, nu?

10 MOTIVE PENTRU A PRACTICA SNORKELING

8. Te relaxezi

Crezi că nu există nicio legătură între practicarea de snorkeling și relaxare? Ei bine, această activitate sportivă prezintă multe avantaje în acest sens: te deconectează complet de la activitățile stresante, nu presupune nicio formă de competiție, performanță sau auto-depășire, ci relaxare! Singurul tău obiectiv este să te deplasezi și să observi minunata lume subacvatică!

10 MOTIVE PENTRU A PRACTICA SNORKELING

9. Reprezintă un prim pas spre scufundări cu butelia

Atunci când practici snorkeling, înveți să respiri printr-un tub, îți lucrezi echilibrul în apă și motricitatea, cu ajutorul labelor de înot, iar aceste competențe sunt necesare și dacă îți propui să încerci scufundarea cu butelie. Chiar dacă aceste două sporturi prezintă puncte comune, acestea sunt diferite. Pentru a practica scufundări cu butelie, este absolut necesar să urmezi o formare cu instructori!

10 MOTIVE PENTRU A PRACTICA SNORKELING

10. O activitate subacvatică simplu de practicat

Snorkelingul este un sport accesibil și presupune respectarea unor reguli de siguranță simple, pentru a te bucura de universul subacvatic:
– practică snorkeling în grup (această recomandare este valabilă atât pentru practicanți de nivel începător, cât și pentru cei de nivel avansat);
– verifică prognoza meteo înainte de a intra în apă;
– reperează un punct de intrare în apă și mai multe puncte de ieșire;
– nu îți supraestima capacitatea fizică.

GATA, TE-AM CONVINS? BUCURĂ-TE DE SNORKELING ȘI NU UITA SĂ ÎMPĂRTĂȘEȘTI CU NOI EXPERIENȚELE TALE MEMORABILE!