SPORTUL CONECTAT: REVOLUȚIA ESTE ÎN PLINĂ DESFĂȘURARE !

Imposibil de dat la o parte: obiectele conectate sunt peste tot. De acum înainte, sportul este practicat în conexiune cu tot felul de obiecte care ne simplifică viața și, deseori, ne intensifică practica.

SPORTUL CONECTAT, CE ESTE ?

Este pur și simplu o practică a activității sportive, oricare ar fi ea, cu un obiect care este de obicei conectat la o aplicație mobilă. Aceste obiecte au investit în toate tipurile echipamentele sportive: ceasuri sau brățări care pot fi poziționate pe diferite părți ale corpului (încheietura mâinii, gleznă, braț, coapse..), îmbrăcăminte, sau aparate de fitness, cum ar fi banda de alergare.

Obiectele conectate însoțesc sportivii în timpul activității fizice. Acestea permit, în special, măsurarea a tot felul de parametri:

– Date referitoare la sănătate: numărul de calorii arse, ritmul cardiac, nivelul de hidratare, nivelul oboselii musculare, activitatea electrică care se produce în timpul mișcării …

– Date referitoare la practică: mușchii implicați, durata exercițiului, distanța parcursă, numărul de serii efectuate pentru fiecare exercițiu, numărul de pași sau mișcări ale picioarelor, ciclurile de pedalare, viteza și accelerarea mișcărilor …

Acestea sunt informații utile, care îi ajută pe sportivi să își evalueze performanța.

5 MOTIVE PENTRU A DEVENI UN SPORTIV CONECTAT

MONITORIZAREA ANTRENAMENTELOR

Grație obiectelor conectate, performanțele dvs. sunt înregistrate zi de zi. Puteți constata progresul de-a lungul activității sportive și puteți compara antrenamentele folosind toate datele colectate, sau chiar să le împărtășiți cu alți sportivi

ANTRENAMENTE CA LA CARTE

A deveni un sportiv conectat înseamnă, de asemenea, că aveți multe programe complete de pregătire adaptate obiectivelor dvs. (pierderea în greutate, tonifiere, rezistență …) și nivelului de condiție fizică pe care îl aveți. Cu anumite aplicații, puteți crea chiar și propriile programe de antrenament !

UN ANTRENOR PERSONAL

În timp ce unele dispozitive conectate pot funcționa ca senzori simpli care înregistrează și furnizează date despre exercițiile efectuate, alții sunt ca  niște antrenori reali, care vă dau sfaturi, vă încurajează, pentru a vă urma antrenamentul … Un tip de practică interactivă și variată, care, prin urmare, este o modalitate foarte bună de a vă motiva și de a fi riguros, pentru a vă atinge obiectivele propuse !

UN INSTRUMENT PREVENTIV

Obiectele conectate furnizează date foarte utile pentru a limita oboseala și pentru a evita accidentările (nivelul hidratării, ritmul cardiac, oboseala musculară …). Anumite dispozitive chiar avertizează utilizatorii atunci când corpurile lor au atins propriile limite.

 

O GESTIUNE 24/24

În cele din urmă, senzorii de activitate vă pun în evidență ziua, dar sunt utilizați și pe timp de noapte pentru a analiza, printre altele, ciclurile dvs. de somn. Folosirea acestor date permite îmbunătățirea recuperării între antrenamente.

Sportul conectat vă permite să aveți aplicații la îndemână pentru a vă urmări progresul, pentru a avea programe complete și personalizate pentru a vă atinge obiectivele. Având în vedere acest lucru, Domyo a proiectat, de exemplu, aplicația e-Connected, conectată la aparatura de fitness.

 

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020