Ai lucrat fără pauză pentru creșterea masei musculare? De acum înainte este timpul să îți pui în evidență fizicul, adoptând strategia de eliminare a țesutului adipos din corp. Poţi pierde masa adipoasă fără a pierde însă masa musculară dobândită – în aceasta constă dificultatea regimului de eliminare a țesutului adipos muscular. Pentru o masă musculară vizibilă, trebuie să respecţi anumite reguli precise. Sfaturile Domyos te ajută să ții acest regim, fără să îţi pui în pericol sănătatea.

5 MESE PE ZI

Această metodă e recomandată de numeroși specialişti în nutriţie, pentru creșterea metabolismului: mai bine 5 mese pe zi decât 3 mese copioase. Metoda eficientă de a arde caloriile furnizate organismului pe post de energie este de a separa aportul caloric cotidian în mai multe mese mici, repartizate uniform pe tot parcursul zile. Acest lucru accelerează digestia, asigură o absorbție mai bună a elementelor nutritive și caloriilor, și încurajează procesul de recuperare. Aceste două mese reprezintă, de fapt, două gustări pe care le poţi lua între mese.

MAI PUȚINE CALORII

Să elimini țesut adipos și grăsimi înseamnă să diminuezi aportul caloric din alimentație și să mărești efortul energetic prin activități fizice. Bineînțeles, acest lucru nu înseamnă că trebuie să suprimi integral rația calorică, deoarece riști ca odată cu kilogramele, să dispară și masa musculară. Grăsimile sunt indispensabile funcționării optime a organismului, iar suprimarea lor din alimentație te-ar expune unor carențe. Diminuează aportul caloric în mod progresiv. Pentru a limita pierderea masei musculare în perioada regimului, mizează pe un consum de 30% calorii provenite din proteine, 20% lipide și 50% glucide. Nu coborî niciodată la o proporţie de 10% a aportului caloric.

ALIMENTE CARE REDUC POFTA DE MÂNCARE

Pe perioada regimului, senzația de foame poate apărea în orice moment. De aceea, este bine să știi să alegi alimentele care au un indice mare de sațietate. Printre ele se numără: cereale, fulgi de ovăz, fructe și legume, și multe altele. Sunt alimente care nu dau senzația că mănânci mai mult, nici nu îngrașă, iar fibrele lor nu sunt absorbite de organism. Pentru a descoperi lista acestor alimente, consultă tabelul IS (indice de sațietate). Acest indice te ajută să alegi între alimentele cu valori energetice apropiate ale aceleiaşi clase, pe acelea al căror indice IS este mai mare. Totuși, alege-le pe cele care prezintă un raport optim IS/calorii, mai mare de 1,5. De exemplu, între un escalop de curcan (IS/kcal = 1,81) și 1 friptură de 5%MG (IS/kcal = 1,41) optează, mai degrabă, pentru curcan.

GLUCIDE COMPLEXE

Opuse glucidelor simple sau zaharurilor rapide care pot favoriza creșterea în greutate, glucidele complexe sau zaharurile lente, transformate în zahăr, îți furnizează energie pe tot parcursul zile. Le găsești în alimente din cereale complete, precum pâine și orez complet, ovăz, müsli. În funcție de rezultatele regimului de eliminare a țesutului adipos, va trebui să îți modifici aportul de zaharuri lente: diminuează consumul lor dacă pierzi prea multe kilograme și mărește-l dacă nu slăbești suficient. Sfat: evită consumul de glucide seara, pentru că riști să se depună  în corp sub formă de grăsime. Mizează mai bine pe o masă bogată în proteine și slabă în glucide.

PROTEINE DE CALITATE

Proteinele sunt esențiale pentru musculatură, pentru că sunt cele care susțin masa musculară. În perioada regimului de eliminare a țesutului adipos, continuă să consumi proteine de calitate la fiecare masă. Ele au nevoie de mai multă energie pentru a se transforma în grăsimi și sunt mai sățioase decât glucidele sau lipidele. Pentru o absorbţie totală, variază sursa de proteine; completează, de exemplu, proteinele animale cu proteinele vegetale din feculenți sau leguminoase. Un atlet de 80 de kilograme va consuma 2 x 80 = 160g de proteine repartizate la 4-5 mese și gustări. Hidratează-te corespunzător, deoarece proteinele obosesc rinichii. Acum ai descoperit câteva sfaturi pentru un regim de eliminare a țesutului adipos. În această perioadă, vei pierde 1-2 kg pe lună, nu mai mult. Dacă ai pierdut mai multe kilograme, riști iei iar în greutate după terminarea regimului. Bineînțeles, acest lucru depinde de metabolismul fiecăruia. Unii vor pierde mult în greutate la început, pe când altora le va lua mai mult timp să slăbească și vor fi nevoiţi să își adapteze alimentația. Nu renunța la nicio clasă de alimente, pentru a evita carențele. Diminuaţi zilnic aportul caloric, cu aproximativ 20%. Nu neglija acest aport caloric, deoarece musculatura se poate atrofia.
Ai lucrat fără pauză pentru creșterea masei musculare. De acum înainte, este timpul să îți pui în evidență fizicul punând în practică strategia bună de eliminare a țesutului adipos din mușchi.
REUȘITA REGIMULUI DE REDUCERE A ȚESUTULUI ADIPOS

De acum înainte, este timpul să îți pui în evidență fizicul punând în practică strategia bună de eliminare a țesutului adipos din mușchi.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Jun 17, 2021
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020