REGULI DE SIGURANȚĂ ÎN SNORKELING ȘI SCUFUNDĂRI

Scufundările cu butelie și snorkelingul atrag un număr din ce în ce mai mare de utilizatori. Acest lucru se explică prin mai multe motive. Snorkelingul atrage pentru că este un sport foarte accesibil, cu condiția să știi să înoți. Scufundările cu butelie sunt mai tehnice și necesită anumite competențe suplimentare, dar dispun de alte avantaje.

Aceste două sporturi au anumite puncte în comun: reguli de precauție de care trebuie să ții cont pentru a profita la maximum de ele. Îți vom prezenta diferitele pericole din lumea acvatică: cunoașterea lor îți va permite să le eviți.

RECOMANDĂRI DE SIGURANȚĂ ÎN SCUFUNDĂRI ȘI SNORKELING

Snorkelingul și scufundările submarine îți permit să descoperi fauna și flora acvatică, admirând peisajele fantastice și speciile minunate din mediul acvatic.

Adepții acestor două sporturi sunt conștienți de faptul că lumea acvatică este total diferită de cea în care trăim zi de zi. Lumea acvatică este mai colorată și în ea trăiesc mai multe specii decât pe pământ. Razele soarelui îți dau impresia că această lume dansează în fața ochilor tăi. Un sport binefăcător, la îndemâna oricui – mai ales în cazul snorkelingului, care necesită un minimum de echipament – și poți deja practica din momentul în care înveți să înoți. Scufundările necesită un echipament mai elaborat, mai multă tehnică, dar și formare și încadrare de către persoane autorizate în domeniu.

De îndată ce ai terminat formarea și ai devenit autonom, poți practica aceste două sporturi în week-enduri sau vacanțe, și chiar acompaniat de copii. În plus, nu există nici restricții în ceea ce privește locul de practică. Poți practica oriunde în lume, pe vreme prielnică, cât și neprielnică, în ape calde sau reci.

O ACTIVITATE FANTASTICĂ TREBUIE REALIZATĂ ÎNTR-O MANIERĂ SERIOASĂ

Bucuria pe care o asigură o activitate submarină nu trebuie să fie realizată în detrimentul siguranței tale. Snorkelingul și scufundările implică anumite pericole.

Aceste sporturi sunt practicate într-un mediu sălbatic, în condiții meteo variabile și alături de mai multe specii. În plus, trebuie să folosești un echipament destul de greu, care necesită atenție în utilizare.

Principalele măsuri de precauție ale scafandrilor și practicanților de snorkeling:

– Urmează o formare în sport ;
– Practică mereu acompaniat ;
– Ai grijă de copiii tăi !
– Învață modul de utilizare al echipamentului și regulile de siguranță ;

În continuare, îți vom explica diferitele probleme ale lumii acvatice și asemănările dintre cele două sporturi.

RISCURILE POSIBILE PE CARE TREBUIE SĂ LE CUNOȘTI PENTRU A ÎNȚELEGE LUMEA ACVATICĂ

ANUNȚĂ INCIDENTELE LEGATE DE VIAȚA SUBMARINĂ

În lumea submarină întâlnirile sunt adesea spectaculoase! Cu toate acestea, trebuie să fii atent în prezența dracilor de mare, pisicilor de mare, peștilor scorpion, meduzelor sau aricilor de mare. În plus, anumite specii sunt electrice, precum pisica de mare torpilă. Nu trebuie să te apropii prea mult de anghile și trebuie să fii precaut în prezența crustaceelor care te-ar putea înțepa.

Nu trebuie să îți faci griji pentru că aceste întâlniri sunt rare și cu un minimum de precauție poți evita accidentele :

– Fii stăpân pe flotabilitatea ta ;
– Rămâi calm și evită mișcările bruște ;
– Poartă un costum de scufundări integral ;
– Evită să atingi fauna și flora submarină !
– Trebuie să eviți să intri în contact cu coralii, care în anumite ocazii pot fi sursa inflamării sau a înțepăturilor ;

FII CONȘTIENT DE RISCURIE LEGATE DE CLIMAT

Valurile sau briza te mișcă? Nu practica snorkeling în aceste condiții ! Pregătirea echipamentului de scufundări submarine trebuie să se facă la mal, în mod calm și într-un loc uscat, pentru a evita orice sentiment de neliniște sau rău de mare.

Este foarte mult curent? Acesta te poate duce departe de țărm, îți poate îngreuna respirația, sau poate provoca circumstanțe și mai periculoase. Persoanele care practică snorkeling trebuie să se pregătească dinainte și să își cunoască limitele. Scafandrii submarini trebuie să rămână calmi, și să urmeze cablul-ghid pentru a urca la suprafață. Pe fundul mării, protejează-te cu ajutorul reliefului.

Practici în condiții de temperaturi scăzute ? În aceste condiții trebuie să fii precaut și să îți adaptezi echipamentul înainte, în timpul practicii, și după aceasta. Este indispensabil să porți un costum gros din neopren. Acesta trebuie să fie purtat cu mănuși, botoși și cagulă de scufundări.

Acum că ești pregătit în fața riscurilor din mări și oceane poți intra în apă liniștit și bine informat.
Pentru mai multe detalii pe subiecte legate de siguranță, îți punem la dispoziție două recomandări detaliate despre prevenție în snorkeling și în scufundări submarine.
Scufundările cu butelie și snorkelingul atrag un număr din ce în ce mai mare de utilizatori. Acest lucru se explică prin mai multe motive. Snorkelingul atrage pentru că este un sport foarte accesibil, cu condiția să știi să înoți.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 3,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020