Faza de recuperare este primordială pentru progresia și performanța fizică.  Dacă recuperarea este insuficientă, organismul nu se poate regenera corect. Mai multe elemente intervin în faza de recuperare: pauza, alimentația și stretchingul.

ALIMENTAŢIA ÎN TIMPUL RECUPERĂRII

  • Hidratarea: activitatea fizică presupune o mare pierdere de apă, hidratarea este fundamentală pentru o bună funcționare a organismului.
  • Reconstituirea unui stoc de glicogen : activitatea fizică utilizează stocurile de glicogen. Dacă acestea nu sunt regenerate suficient, rezervele se vor epuiza treptat, urmând o stare de epuizare care nu îți va permite să îți continui antrenamentele.
  • Regenerarea fibrelor musculare.
  • Reechilibrarea pH-ului.

CÂND SĂ TE ALIMENTEZI PENTRU O RECUPERARE OPTIMĂ ?

Imediat după efort și în următoarele două ore care urmează, organismul se află într-o perioadă favorabiliă numită fereastra metabolică. Această perioadă este recomandată în regenerarea rapidă a stocurilor de nutrienți. Este momentul ideal pentru a-i oferi organismului nevoile de bază, în special glucidele și proteinele.

Mușchiul este elemenul central în toate activităţile fizice. Activitatea fizică joacă un rol fundamental  în construcția masei musculare.

Organismul utilizează în principal proteinele, deoarece acestea au funcția de ,,constructori’’.

La sfârșitul antrenamentului sau la sfârșitul competiției este necesar să regenerezi stocul proteinelor musculare alterare, consumând proteine pe care le poți găsi în Whey-ul Proteic.

Atenție  la întinderi! Nu solicita organismul prea mult! După sesiunea de stretching poți încerca o ședință de masaj de cel puțin 10 minute pentru a diminua eventualele dureri.

Faza de recuperare este primordială pentru a progresa și pentru performanța fizică. Dacă recuperarea este insuficientă, organismul nu poate regenera corect. Mai multe elemente intervin în faza de recuperare: pauza, alimentația și întinderile.

Vezi toate produsele

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020