Sportul este bun pentru sănătate. Asta o știai deja! Dar știai că această activitate fizică îți permite să ai grijă și de psihicul tău? Descoperă efectele antistres ale mersului sportiv. Acum ai ocazia să oferi mai multă atenție acestei activități complete!
MERSUL SPORTIV: MIJLOCUL TĂU DE DECONECTARE
Acasă, la serviciu, în societate: problemele au uneori tendința să se acumuleze, generând o situație de stres dificil de controlat. Practica consecventă a acestei activități cum este mersul sportiv îți permite să te distanțezi de probleme. Numeroși adepți ai mersului sportiv îți mărturisesc beneficiile acestui sport cotidian.
Este cazul lui Pauline, responsabil în comunicarea digitală, care profită de pauza sa de prânz pentru a practica mersul sportiv: : « Mersul pentru mine este un adevărat moment de relaxare, o bună ocazie pentru creierul meu ca să se deconecteze de muncă. Iau aer prospăt, îmi încarc bateriile și elimin stresul pentru tot restul zilei! ».
Emmanuel Lassalle, un alt sportiv : « Acest sport îți permite să îți aerisești corpul și mintea. Mă gândesc la o mulțime de lucruri atunci când merg, ajungând să rezolv unele probleme cotidiene. Îmi plac sesiunile lungi, sunt o veritabilă întâlnire cu mine însumi. Uneori, nici nu am impresia că fac sport! »
CUM TE AJUTĂ SPORTUL SĂ LUPȚI ÎMPOTRIVA STRESULUI
Atunci când practici mersul sportiv, sângele este mai bine oxigenat. Acest aport de oxigen generează un sentiment de bucurie de care vei beneficia în timpul și după sesiunile de mers sportiv. În timpul efortului, corpul tău va produce cu până la 5 ori mai multe endorfine decât în repaus: iar endorfinele sunt numite << hormonul fericii! >>. Sursă de energie pentru psihicul tău, acesta te va ajuta să gândești pozitiv și să previi accidentele vasculare.
Dar! Pentru a profita din plin de aceste beneficii, trebuie să îți menții efortul timp de cei puțin 30 de minute în zona de anduranță. Aceasta este zona în care vei arde cele mai multe calorii!
CUM SĂ SCAPI DE STRES ?
1 –Mișcările tale trebuie să fie relaxate
Primele semne ale stresului apar cel mai des la nivelul umerilor și spatelui. Pentru a elimina tensiunile ce afectează aceste zone, fă mișcări ample și relaxate, mai ales la nivelul brațelor.
2 – Zâmbește !
Râzând, vei avea parte de mai multă plăcere, în timpul sesiunii tale de mers. Încearcă, nu vei regreta!
3 – Progreamează întâlniri cu tine însuți!
Alege un drum plăcut, departe de circulație (zgomote, poluare). Pentru o sesiune liniștită 100%, recomandat este să practici mersul de 2 sau 3 ori pe săptămână decât sesiuni duble în weekend !
Și tu? Simți efectele antristres ale mersului sportiv? Împartășeste experiența ta!
Sportul este bun pentru sănătate..Asta, o știai! Dar știai tu că această activitate fizică îți permite să ai grijă și de psihicul tău? Descoperă efectele antistres ale mersului sportiv. Acum ai ocazia să oferi mai multă atenție acestei activități complete!