Mineralele sunt esențiale organismului. Consumul lor este esenţial pentru menţinerea sănătăţii. Echilibrul alimentar, în general, acoperă aceste nevoi de minerale. Cu toate acestea, în cazul practicării de sport la nivel intensiv, a expunerii reduse la soare, etc., se recomandă suplimentele cu minerale.

GENERALITĂȚI DESPRE MINERALE

Cantitățile de minerale din organism variază foarte mult : aproape 1 kg de calciu și fosfor, câteva grame de fier, zinc și mai puţin de 1 gram de crom și cobalt.  În total, mineralele reprezintă 4% din greutatea corpului, dar intervin în numeroase funcții: metabolismul lipidelor, glucidelor și proteinelor, formarea scheletului, buna funcționare a sistemului nervos, contracția musculară, transportul de oxigen, etc.

MINERALE ȘI SPORT

Sportivul de anduranță are nevoie de numeroase minerale. Deficitul de minerale reduce performanța, sănătatea și bunăstarea sportivului. Necesarul de minerale depinde și de nivelul de practică.

Ideal este să consumi alimentele potrivite pentru a evita deficitul acestora, fără a recurge la suplimentele alimentare.
Mineralele sunt esențiale organismului. Consumul lor este unul dintre factorii principali pentru o stare de sănătate optimă. Un echilibru alimentar, în general, acoperă aceste nevoi de minerale. Cu toate acestea, atunci când există o practică sportivă intensivă, lipsa de soare etc, sunt recomandate și suplimentele cu vitamine.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020