LUPTAȚI ÎMPOTRIVA CĂLDURII EXTREME ȘI A FRIGULUI EXTREM CÂND SUNTEȚI PE BICICLETĂ

Fie că este vorba despre zilele cele mai friguroase ale iernii, fie despre canicula din timpul verii, îmbrăcămintea pentru bicicliști a înregistrat progrese enorme în ultimii ani și vă permite să pedalați într-un confort sporit, chiar și în condiții de temperaturi extreme

TOATE SFATURILE NOASTRE

RĂMÂNE PROBLEMA SCHIMBĂRILOR BRUȘTE DE TEMPERATURĂ, PE CARE O ÎNTÂLNIM CEL MAI DES LA MUNTE

Putem pleca pe soare, la 25 ° C sau mai mult și să ajungem în vârf la 5 ° C și poate chiar ploaie. Iată câteva sfaturi pentru a evita frisoanele … sau sufocarea. Unii bicicliști au experimentat acest lucru în timpul unei etape ale unui tur de ciclism, unde termometrul a scăzut brusc, arătând o temperatura de aproape 0°C  pe vârful Tourmalet. Din experiența mea, două produse sunt esențiale pentru ieșirile în care temperatura poate să scadă sau să crească brusc, jacheta contra vântului și manșetele.

 

MANȘETELE INDISPENSABILE

Manșetele, cum ar fi BTWIN 500, nu ocupă spațiu și le poți scoate ușor. Le port primăvara și vara când plec dimineața și temperatura nu este chiar potrivită pentru un tricou cu mâneci scurte. După ceva timp, pot fi îndepărtate și stocate într-un buzunar al tricoului.

De asemenea în cazul excursiilor montane, chiar dacă vremea este frumoasă, nu plec niciodată fără o pereche de manșete în buzunare. Vremea se poate schimba rapid și este posibil să fiți surprins de o scădere a temperaturii. Să faceți o coborâre cu brațele descoperite la 10 ° C, nu este chiar confortabil, mai ales atunci când ați transpirat pe urcare.

Manșetele vă vor proteja de frig pe coborâre și vă vor ajuta să nu vă îmbolnăviți.

VEDEȚI MANȘETELE BTWIN 500

JACHETA ANTI-VÂNT

Aceasta este de asemenea indispensabilă într-o dimineață răcoroasă, sau în cazul în care ieșiți în munți. O jachetă anti-vânt, cum ar fi ultralight 500, vă va permite să vă acoperiți în timpul coborârii. După ce urcați mai mult de o oră, tricoul va fi probabil transpirat. Dacă începeți o coborâre la mai mult de 50 km/h, chiar și la 20 ° C, frigul se va resimți cu siguranță.

Chiar și o jachetă foarte subțire este suficientă pentru a vă proteja de frig sau chiar de o ploaie ușoară. Și are avantajul de a nu ocupa mult spațiu, odată pliată.

Un sfat, puneți-vă jacheta de îndată ce ajungeți în vârf pentru a menține căldura corpului. Dacă, similar mie, vă place să fotografiați panorama și panoul ce indică vârful, acest lucru poate aștepta, panoul nu va pleca.

Vă recomandăm jacheta ultralight în versiunea sa galbenă care, pe lângă faptul că vă protejează de frig, vă va face vizibili în condiții nefavorabile (ploaie, ceață, răsărit sau apus de soare). După cum se spune, cine poate face mai mult, poate și puțin.

VEDEȚI JACHETA ULTRALIGHT 500 GALBENĂ

 

ȘI PENTRU MÂINI ?

Mâinile sunt de asemenea supuse frigului. Pentru a evita să le încărcați prea mult, dar vă veți confrunta cu frigul pe parcurs, gândiți-vă la mănușile interioare din mătase. Nu ocupă mult spațiu într-un buzunar și le puteți purta chiar și sub mănuși scurte.

VEDEȚI MĂNUŞILE INTERIOARE DIN MĂTASE

PREA CALD ? TREBUIE SĂ BEȚI APĂ.

În unele zone, anumite zile pot fi caniculare. Și dacă ascultăm specialiștii în încălzire globală, acest fapt nu se va rezolva.

Primul sfat este să beți multă apă. Mulți bicicliști nu se hidratează suficient. Apa are rolul de a răci corpul uman prin transpirație. În cazul deficitului de apă, organismul nu mai are mijloacele necesare pentru a se răci. Nu ezitați să beți un bidon la fiecare 30 de minute în cazul caniculei și să opriți la fiecare punct de apă (fântână, cișmea, …) pentru a nu rămâne în pană.

Pentru a ajuta răcirea, puteți, de asemenea, să vă stropiți cu apă în mod regulat picioarele, capul și brațele.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 voturi, medie: 4,80 din 5)
Încarc...

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020