Orice exerciţiu fizic duce la consum de energie care trebuie compensată. Gelurile energetice sunt compuse din nutrienţi şi micronutrienţi care corespund nevoilor cerute în timpul efortului. Cu cât vei întârzia senzaţia de oboseală, cu atât sesiunea ta sportivă se va desfăşura într-o stare optimă. Alegerea gelului se face atât în funcţie de nivelul de efort depus, cât şi de momentul în care consumi energia.

BĂUTURILE NUTRITIVE ÎN TIMPUL EFORTULUI

O alimentaţie regulată şi adaptată efortului permite hidratarea, asigură sodiul necesar şi întârzie starea de oboseală.

Hidratarea este prioritară. Cu toate acestea, nu trebuie neglijat aportul de energie în timpul exerciţiului, care poate fi adus în diferite moduri :

  •  Băuzutile izotonice : au avantajul de a asigura toate elementele esenţiale în timpul efortului într-un singur produs.
  • Gelurile şi batoanele energetice aduc o concentraţie de glucide ce permit limitarea rezervelor energetice. Cu toate acestea, ele trebuie asociate cu un aport hidric pentru a răspunde tuturor nevoilor din timpul sesiunii de sport.

CE ESTE UN GEL ENERGETIC ?

Un gel este o băutură energetică concepută pentru a răspunde nevoilor din timpul exerciţiului fizic. Acestea sunt compuse în general din glucide precum glucoza, fructoza şi maltodextrina.

Ele conţin adesea alte substanţe, cum ar fi vitamine şi minerale, cofeină, pentru un efect antioxidant şi aminoacizi pentru un efect protector.

CUM SĂ ÎȚI ALEGI GELUL ENERGETIC?

Aportul recomandat în timpul activității fizice de peste o oră este de 30g/h.

Prioritatea este hidratarea. Aporturile calorice recomandate pot fi menține cu ajutorul acestor băuturi energetice. Există sportivi care sunt adepții unui regim alimentar mai bogat, de aceea, este imortant ca ei să consume multă apă.

Ultra gelurile 300, 500 şi 700 sunt ideale pentru a te însoți în sesiunele tale sportive, în competiții și în antrenamentele lungi și intensive. Acestea sunt compuse dintr-o bază glucidică asociată glucozei, fructozei și maltodextrinei. Asocierea acestor glucide oferă un aport energetic optim în timpul efortului.

Aceste ultra geluri sunt de asemenea bogate în vitamine, minerale și cofeină pentru a te însoți în toate tipurile de practică.

Ultra Gel 300

  • Vitamina B1: intervine în asimilarea glucidelor.

Ultra gelul 300 este ideal pentru a te însoți în antrenamentele de lungă durată.

Ultra Gel 500

  • Vitamina B1: intervine în asimilarea glucidelor,
  • Vitaminele B6 şi B12: reduc oboseala,
  • Vitamina E și Zincul: au un rol antioxidant și protejează celulele împotriva stresului oxidativ.

Ultra gelul 500 este ideal pentru a te însoți în antrenamentele lungi și în competiții.

Ultra Gel 700

  • Vitamina B1: intervine în asimilarea glucidelor,
  • Vitaminele B6 şi B12: reduc oboseala,
  • Vitamine E și Zincul: au un rol antioxidant și protejează celulele împotriva stresului oxidativ,
  • BCAA: Unele studii arată că BCAA are un rol protector în ceea ce privește grupele de mușchi, în timpul efortului de lungă durată.

Ultra gelul 700 este ideal pentru a te însoți în competiții de distanță lungă.

Orice exerciţiu fizic duce la consum de energie care trebuie compensată. Gelurile energetice sunt compuse din nutrienţi şi micronutrienţi care corespund nevoilor cerute în timpul efortului. Cu cât vei întârzia senzaţia de oboseală, cu atât sesiunea ta sportivă se va desfăşura într-o stare optimă. Alegerea gelului se face în funcţie de nivelul de efort depus, cât şi de momentul în care îl consumi.

Vezi toate produsele

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020