DESCOPERIȚI HATHA YOGA !

Hatha yoga este un stil de yoga ideal pentru a debuta. Descoperiți toate informațiile de care aveți nevoie înainte de prima sesiune!

LA CE SE REFERĂ?

Hatha Yoga este o formă de yoga care se concentrează asupra posturilor fizice (asanas) și a respirației (pranayama), pentru a ajuta la pregătirea pentru meditație și apoi la explorarea celorlalte 6 ramuri ale yoga-ului. Acesta nu este un stil, ci mai degrabă o categorie de yoga în sine. Poate include câteva alte stiluri, cum ar fi Vinyasa, Ashtanga sau Iyengar. Veți găsi acest stil de yoga în programul sălii voastre de sport sub denumirea de “Hatha”. Aceasta este o abordare yoga excelentă pentru cei care practică yoga pentru prima dată. Hatha înseamnă “energic” sau “puternic” în sanscrită, dar este și o referință la Soare (Ha) și la Lună (Tha) și la echilibrul dintre cele două. Această practică de yoga este compusă din 84 de poziții fundamentale, dar există nenumărate variante, care vă vor împiedica să vă plictisiți!

AVANTAJE

O practică regulată vă poate aduce numeroase avantaje fizice și mentale!

La nivel fizic :

 • Ajută la flexibilitate 
 • Crește forța și ameliorează echilibrul 
 • Permite îndepărtarea lombalgiei 
 • O practică regulată poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale 
 • La nivel mental :

 • Reduce stresul și anxietatea 
 • Îndepărtează tensiunea 
 • Mărește senzația de calm 
 • Favorizează concentrarea mentală 
 • Cum se va desfășura primul curs :

  Hatha fiind un termen “general”, acest tip de curs poate varia de la o sală de sport la alta. Prin urmare, este recomandat să discutați înainte cu profesorul dacă aveți orice întrebare, așa veți ști la ce să vă așteptați. Acestea fiind spuse, o clasă Hatha Yoga este de obicei mai ușoară și mai lentă, ceea ce este perfect pentru începători.

  Cursul durează în medie o oră sau mai mult, iar profesorul va lega diferite asanas-uri fizice în timp ce se va concentra pe respirație. Luați-vă timpul necesar în timpul tranziției dintre posturi și fiți conștienți de limitele voastre. Acest curs este introducerea perfectă în lumea yoga-ului!

  De ce anume aveți nevoie pentru a practica:

  Saltea : alegeți o saltea confortabila de minim 5 mm grosime.

  În partea de jos : Orice tip de îmbrăcăminte de tip scurt, colanți sau pantaloni, din bumbac sau dintr-un material elastic, ce respiră și este util în mișcare, este perfect.

  În partea de sus : Alegeți un top sau un tricou de rezervă care vă va urma în mișcările voastre. De asemenea, poate fi util să aveți un prosop de gât sau o pătură pentru fazele de relaxare.

  Materialul: Salteaua este cea mai importanta, dar poți folosi de asemenea cărămizi de yoga sau o curea de yoga care te ajută să stai în anumite poziții.

  Descoperă toată oferta de accesorii pentru yoga

  Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

  1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (7 voturi, medie: 4,86 din 5)
  Încarc...

  Articole recomandate

  EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
  By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
  EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
  By Decathlon  /  Ultima actualizare: May 6, 2020
  PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
  By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020