DE CE SĂ UTILIZEZI UN BODY

Purtarea body-ului este obligatorie în gimnastică, în primul rând, pentru că este forma de îmbrăcăminte cea mai adaptată performanțelor gimnastelor. Datorită multitudinii de materiale speciale, body-ul îți permite să realizezi mișcări ample și grațioase, să te deplasezi liber, cu ușurință, fără să te temi că te vei agăța de aparate sau accesorii. Mai mult decât atât, body-ul oferă juriului posibilitatea de a evalua în mod obiectiv poziția corectă a întregului corp, în timpul exercițiilor de sărituri, flexiuni, echilibristică sau piruete.

Body-urile sunt confecționate din materiale care se mulează pe corp, astfel încât să nu producă în niciun fel disconfort.  Cu o îmbrăcăminte prea largă, libertatea de mișcare a gimnastelor ar fi limitată.

În plus, body-ul permite gimnastei să se deplaseze mai ușor.

ALEGEREA CORECTĂ A BODY-ULUI

Obiectivul începătorilor este, înainte de toate, de a se mișca liber și de a se simți bine. Este esențial să alegi un body din material respirant, adaptat nivelului de utilizare.

Body-ul prim preț tehnic și echipamentul de băieți prim preț tehnic răspund perfect acestor nevoi.

Body-urile sunt din 80% poliamidă și 20% elastan, pentru a favoriza libertatea de mișcare. Aceste materiale sunt apreciate și pentru că se întrețin ușor, se usucă rapid și sunt rezistente.

Pentru practicanții la nivel avansat, care doresc să progreseze și să evolueze, noțiunea de estetică va fi foarte importantă. Nevoia de „a fi văzut” și a te „diferenția” în competiții, va orienta achizițiile mai degrabă spre body-uri mai colorate, cu paiete, motive și strasuri.

De aceea, începând cu gama 2 vei găsi o mare varietate de body-uri cu sau fără mâneci, adaptate antrenamentelor dar și competițiilor, mereu cu compoziția de 80% poliamidă și 20% elastan.

Atenție, paietele nu rezistă la spălare automată. Așadar recomandăm spălare manuală, fără detergent.

Descoperă toată gama noastră de body-uri.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 4,75 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020