CUM SĂ VA ALEGEȚI DEMI-POANTELE PENTRU BALET?

Alegerea unui bun echipament de balet și, în special, a demi-poantelor este importantă în învățarea pașilor de bază. Dar ce să alegeți între talpa întreagă/talpă divizată, piele/pânză?

Alegerea demi-poantelor se bazează pe nivelul de performanță. Două criterii trebuie luate în considerare pentru a vă îndruma spre modelul potrivit: talpa și materialul pantofului.

1. TALPA

Fiecare pantof de dans este dotat cu o talpă care ar trebui să permită o bună mișcare a piciorului. Veți găși 2 tipuri de tălpi pentru pantofi: tălpi întregi și tălpi divizate.

Pentru începătorii de toate vârstele, la balet se recomandă talpa întreagă. Aceasta oferă o bună stabilitate și favorizează efectuarea unei mișcări mai bune. Talpa divizată este creată pentru practicanții de nivel intermediar sau avansat care au o bună stăpânire tehnică. Este mai flexibilă și, prin urmare, asigură o mai mare libertate de mișcare.  Această construcție a căptușelii accentuează arcul piciorului și îi oferă o linie mai frumoasă.

2. MATERIALUL

În ceea ce privește materialul, există două tipuri de demi-poante: din piele și din pânză. Cele din piele sunt stabile și susțin în mod adecvat piciorul, motiv pentru care sunt recomandate balerinelor începătoare. Sunt, de asemenea, foarte rezistente. Demi-poantele din pânză, în schimb, sunt potrivite dansatorilor de nivel avansat care practică în mod consecvent și au o bună stăpânire tehnică. Creează piciorului o linie frumoasă și permit o mai bună întindere a vârfului. De asemenea, rețineți că pânza este ușor de întreținut! Acest tip de pantof poate fi spălat automat, la 30°.

Înainte de a începe, nu uitați să vă adaptați elasticul pre-cusut în funcție de morfologia piciorului și, de asemenea, ajustați cordonul de strângere pentru a împiedica piciorul să alunece în timpul cursului!

Total
2
Shares

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (10 voturi, medie: 4,60 din 5)
Încarc...