fbpx

CUM SĂ UTILIZEZI MASCA EASYBREATH

Pentru a utiliza corect masca de snorkeling Easybreath trebuie să ții cont de mai multe aspecte.

MĂSURI DE SIGURANȚĂ 

Cu masca Easybreath trebuie să fii atent în privința unui singur detaliu : nisipul.

 • În primul rând, nisipul poate zgâria ecranul măștii tale.
 • Nu trebuie să forțezi introducerea tubului dacă este nisip la interior. Înainte de fixarea acestuia, trebuie curațaț cu atenție.
 • De asemenea, prezența nisipului ar putea bloca flotorul tubului. Pentru a-l debloca, va trebui să îl clătești bine sau să folosești o cheie pentru a deșuruba flotorul, prin intermediul orificiilor de aerisire care să găsesc pe spatele acestuia și apoi să îl clătești pentru a evacua nisipul rămas.
 • Pentru evitarea acestor tipuri de probleme și garantarea unei bune utilizări a măștii va trebui să o speli manual, cu lichid de vase, după fiecare săptămână de utilizare și să o depozitezi în interiorul husei sale aerisite.

GHIDUL MĂRIMILOR

Există trei mărimi diferite pentru adulți și o mărime pentru copii, care acoperă orice conformație de fețe, fie că este vorba despre bărbați sau femei.

 • Mărimea XS corespunde mărimilor pentru copii (începând de la 10 ani)
 • Mărimea S/M corespunde mărimilor mici pentru adulți, potrivite adesea pentru femei sau adolescenți.
 • Mărimea M/L corespunde mărimilor medii, pentru adulți.
 • Mărimea L/XL corespunde mărimilor mari, în general pentru bărbați.

Pentru a alege masca Easybreath, cel mai bine este să o probezi în magazin. Atunci când probezi, verifică că masca este strânsă și că nu rămâne spațiu între barbă și fusta din silicon a măștii.

Dacă totuși dorești să îți comanzi masca pe internet, trebuie să lași un anumit spațiu între bărbie și privire, la fel ca în poza de mai jos.

ALEGE MĂRIMEA BUNĂ ȘI BUCURĂ-TE LA MAXIMUM DE MASCA TA EASYBREATH

Dacă totuși dorești să îți comanzi masca pe internet, trebuie să lași un anumit spațiu între bărbie și privire și să urmărești indicațiile de mai jos:

 • Pentru un spațiu mai mic de 10 cm va trebui să alegi mărimea XS
 • Pentru un spațiu între 10 și 12 cm va trebui să alegi mărimea S/M
 • Pentru un spațiu între 12 și 13 cm va trebui să alegi mărimea M/L
 • Pentru un spațiu mai mare de 13 cm va trebui să alegi mărimea L/XL

DACĂ MASCA EASYBREATH NU ESTE ETANȘĂ

Există mai multe explicații pentru aceste infiltrații de apă.

 • Problemele recurente sunt adesea provocate de alegerea greșită a mărimii, implicând o mască prea mare sau prea mică.
 • În cazul bărbaților, barba poate genera intrări de apă, împiedicând etanșeitatea fustei din silicon, între mască și piele.
 • Persoanele cu părul lung trebuie să se asigure că părul nu rămâne prins între frunte și mască.

DACĂ RESPIRAȚIA ESTE BLOCATĂ

Dacă există un blocaj al intrării aerului, înseamnă că ai capul aplecat prea mult în față sau că un val a trecut pe deasupra ta.
Acest blocaj este provocat de sistemul „Dry top stop water” al măștii Easybreath care este conceput pentru a împiedica apa să intre. Cu o mască tradițională cu tub, dacă marea ar fi fost prea agitată sau dacă ți-ai fi aplecat capul prea mult în față, ți-ar fi intrat apă în gură. Acest nou sistem a cucerit un număr mare de utilizatori, încă de la primele încercări.

PRINDEREA TUBULUI MĂȘTII EASYBREATH

Dacă nu reușești să fixezi tubul în mască, acest lucru este, fără îndoială, cauzat de prezența nisipului între tub și mască, aproape de garnitură sau de tub.
Interblocarea celor două elemente este milimetrică, pentru a asigura etanșeitate perfectă.

Dacă s-a infiltrat nisip la legătura celor două elemente, nu trebuie să forțezi. Este suficient să clătești tubul și masca, verificând că nu mai este nisip, și apoi să reîncerci să le fixezi.

PREZENȚA UNUI SUNET ATUNCI CÂND RESPIRI

Pentru a evita apariția aburirii și a infiltrațiilor de apă în masca Easybreath, aceasta dispune de numeroase valve la interior. În momentul respirării, aceasta provoacă deschiderea și închiderea valvelor, și din acest motiv zgomotul respirației tale va fi puțin mai puternic. Acest zgomot este asemănător cu zgomotul detentorului de scufundări cu butelie. Va fi suficient doar să te relaxezi și să respiri pe nas, pentru a profita de minunile submarine.

DE CE SE INFILTREAZĂ APA ÎN MOMENTUL SCUFUNDĂRILOR ?

Sistemul « Dry top stop water » al măștii este conceput pentru a împiedica infiltrarea apei la interiorul măștii, în cazul în care marea este agitată sau dacă înclini capul prea mult în față. În situații asemănătoare, cu un tub tradițional, apa s-ar fi infiltrat la interior. Așadar am conceput acest sistem pentru a evita situația în care apa îți întră în gură.

Cu toate acestea, acest sistem de blocare nu este eficient decât dacă tubul și flotorul sunt la verticală.

În momentul în care faci o scufundare, tubul este la orizontală : atunci apa se poate infiltra în mască.

DE CE SUNT INTERZISE SCUFUNDĂRILE CU MASCA EASYBREATH

Masca de snorkeling Easybreath, după cum o indică numele, este concepută pentru snorkeling, cu labe de înot, activitate  preferată de 90% din practicanți.

Cu această mască, scufundarea nu este posibilă, din mai multe motive:

 • Sistemul « Dry top stop water » este ineficient în poziție orizontală, în momentul scufundării;
 • Într-o mască Easybreath volumul de aer conținut în aceasta este mult mai mare decât în cazul unei măști tradiționale. Începând de la un metru adâncime, presiunea exercitată asupra feței va deveni foarte inconfortabilă;
 • Dacă faci scufundări este indispensabil să decompresezi, strângând nasul și suflând ușor, ca atunci când utilizezi o batistă – acest lucru asigură echilibrarea presiunii urechilor și nu permite deteriorarea timpanelor. Masca Easybreath împiedică această mișcare de decompresie, pentru că nasul este inaccesibil.

BARBA POATE JENA ?

Purtarea acestei măști, cu barbă, va jena etanșeitatea măștii, pentru că fusta din silicon nu va mai fi în contact perfect cu pielea ta. Barba va crea mici spații prin care apa va putea pătrunde.

ÎN CAZ DE ABURIRE A MĂȘTII

Sistemul anti-aburire, creat de ventilarea respirației va funcționa optim în apă, cu o temperatură mai mare de 18°C.
În plus, este important să speli masca Easybreath manual, cu detergent de vase, după fiecare săptămână de utilizare. Apa sărată și soarele provoacă o ancrasare a vizierei, care fixează aburul pe mască.

CARE ESTE UTILITATEA VALVEI DE SUB CERCUL ALB DIN PARTEA INFERIOARĂ A MĂȘTII ?

Această valvă îți permite să evacuezi apa care ar fi putut intra în mască, fără să fie nevoie să înlături masca. Dacă se infiltrează puțină apă, este suficient să ridici capul astfel încât apa să se scurgă direct prin valvă.

DACĂ CHINGA NU MAI STRÂNGE

Dacă apare o problemă de strângere, este din cauză că chinga nu mai este trecută prin interiorul micului orificiu elastic care se regăsește de-a lungul chingii. Filmul explicativ din josul paginii îți va arăta cum să efectuezi această operațiune.

CARE SUNT MOTIVELE PENTRU CARE MASCA ESTE ATÂT DE VOLUMINOASĂ?

În primul rând, masca trebuie să cuprindă toată fața pentru a respecta promisiunea : „să asigure vizibilitate la 180° și respirație sub apă, la fel ca pe pământ.”
În al doilea rând, masca Easybreath răspunde mai multor norme precum cea a tubului și a efortului respirator. Dimensiunea tubului și a ramei albe răspund acestei reglementări. (Norma EN 1972)

CARE SUNT MOTIVELE PENTRU CARE TUBUL NU ESTE MAI LUNG ?

Contrar ideilor percepute de mulți practicanți, tubul Easybreath scoate mult mai multă apă decât un tub normal. De fapt, un tub normal va lăsa impresia că este mai lung, pentru că pornește de la nivelul gurii, contrar măștii Easybreath, al cărei tub pornește de la vârful capului.
De asemenea, putem constata că pe măsură ce lungimea tubului este mai mare, cu atât se respiră mai greu prin el. Poți observa acest lucru respirând printr-un furtun, apoi printr-un tub, pentru a constata că respirația devine rapid îngreunată de lungime.
Pentru a asigura efort respirator conform normelor în vigoare, este imposibil să producem un tub mai lung.

DURATA REZERVEI DE AER ÎN MASCĂ

În ciuda volumului său mare, această mască nu conține nici o rezervă de aer. Tubul îndeplinește acest rol.

DE CE NU SE FOLOSEȘTE ACEASTĂ MASCĂ PENTRU ANTRENAMENTELE DE ÎNOT ?

Înotul necesită un efort mult mai mare decât practica snorkeling-ului. Prin comparație, putem observa că alergatul este un sport mult mai fizic decât mersul. Așadar, în mod natural, înotul va cere un aport de oxigen mult mai mare decât va produce organismul tău, prin respirație intensivă pe gură. În aceste condiții, utilizarea măștii Easybreath va fi mai grea.

Vezi masca Easybreath

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (7 voturi, medie: 4,43 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*