Pe vreme rece, o sesiune de pescuit se poate termina repede dacă îmbrăcămintea nu este adaptată  în funcţie de sezon.

Cu toate acestea, urmând câteva sfaturi utile, este posibil să practici pescuitul pe tip de iarnă, chiar dacă temperaturile indică 0°C. Pentru asta, trebuie să protejezi atât partea de sus, cât şi cea de jos a corpului, dar şi extremităţile. Descoperă cum trebuie să te îmbraci pentru o sesiune de pescuit fără probleme.

PARTEA SUPERIOARĂ A CORPULUI

 

Atât bustul, braţele, cât și umerii, trebuie bine protejaţi pentru a putea pescui în cele mai bune condiții. De aceea, te sfătuim să ai mai multe straturi de haine: lenjerie de corp, tricou, polar, pentru a menţine căldura corpului. Această pluralitate de straturi nu trebuie să îngreuneze mişcările. Pentru asta, alege haine moderne, sintetice, în locul hainelor grele, de lână.

Jacheta Caperlan Ilicium,  ce dispune de membrană Novadry, te protejează împotriva vântului şi împotriva umidităţii. Respirabilitatea materialului permite evacuarea rapidă a transpiraţiei pentru mai mult confort.

 

PARTEA INFERIOARĂ A CORPULUI

 

 

La fel ca în partea de sus a corpului, poți să te protejezi de frig cu ajutorul mai multor straturi de haine. Poţi îmbrăca o pereche de colanţi sau mai multe perechi de pantaloni de alergare, pentru respirabilitate.

Concepuţi speciali pentru pescuit, pantalonii Ilicium Caperlan te protejează de frig, garantând o bună evacuare a transpiraţiei, pentru mai mult confort.

Dacă te gândeşti să pescuiești pe vreme rece în wading, foloseşte o pereche de waders din neopren.

 

 

EXTREMITĂŢILE

Extremităţile corpului (cap, mâini, picioare) trebuie protejate cu mare atenţie, deoarece sunt punctele prin care se pierde cea mai multă căldură.

Mănuşile din neopren sunt perfect adaptate pentru practicarea pescuitului  pe vreme rece, deoarece protejează mâinile împotriva umidităţii şi a vântului. Mănuşile Azuel Caperlan au trei degete detaşabile (degetul mare, arătătorul şi cel mijlociu) pentru a îţi permite să realizezi noduri, montur etc, fără a fi nevoie să înlături mănușile.
Pe vreme rece, o partidă de pescuit se poate termina repede dacă îmbrăcămintea nu este adaptată în funcţie de sezon.
Cu toate acestea, urmând câteva sfaturi practice, este posibil să practici pescuitul pe tip de iarnă, chiar dacă temperaturile indică 0°C. Pentru asta, trebuie să protejezi atât partea de sus, cât şi cea de jos a corpului, dar şi extremităţile cu o atenţie particulară. Descoperă cum trebuie să te îmbraci pentru o sesiune de pescuit fără probleme.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Jun 17, 2021
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020