Dorești să descoperi senzații noi de alunecare? Lasă-te tentat de snowboarding. Disciplină ludică prin excelență, se adresează tuturor practicanților, indiferent de nivelul de schi. Crezi că este prea complicat pentru tine? Permite-ne să îți demonstrăm contrariul. Am mers special pentru voi la La Clusaz, pentru a strânge trucuri și informații de la Victoria Codron, mai bine cunoscută sunt numele de „Vik”, monitor la Școala franceză de schi, câștigătoare a concursului de monitori de snowboarding (bordercross) în 2006. Ea îți oferă în acest articol sfaturi de bază pentru a te iniția corect în această disciplină.

Wed’ze: Crezi că există o vârstă ideală pentru practicarea snowboardingului?

8 ani este vârsta minimă recomandată, când cartilagiile sunt deja formate. Apoi, nu există limită de vârstă ! Am acompaniat chiar și un elev începător de 60 de ani.

Wed’ze: Este nevoie să ai baze de schi pentru a te putea iniția în snowboarding?

Nu, nu neapărat. Chiar dacă bazele în schi ajută începătorul în snowboarding (mai ales pentru acomodare cu canturile), poți foarte bine să te inițiezi în snowboarding  fără să mai fi practicat niciodată un sport de alunecare.

Wed’ze: Pentru echipament, care sunt recomandările tale?

Pentru început, nu te implica atât de mult în alegerea ținutei. Mai bine te concentrezi pe protecție: ne gândim adesea la cască, dar uităm de protecțiile pentru încheieturile mâinilor (locul cel mai predispus accidentării printre începători!). Este de preferat să îți achiziționezi și o protecție pentru spate, pentru a te proteja de schiorii care vin în urma ta pe pistă; la început, suntem adesea așezați pe pistă ! În ceea ce privește snowboardingul, alege o placă flexibilă și „nu prea lungă” (trebuie să îți ajungă sub bărbie). La nivelul reglajelor, distanța dintre picioare trebuie să fie la minimul lungimii antebrațelor (cu tot cu mâini). Dacă îți reglezi singur legăturile, unghiul este de -2 la -4 la spate și de +10 la 15 grade în față. Ai grijă să strângi bine legăturile și bootsi.

Wed’ze: Ce exerciții recomanzi pentru începători?

Pentru inițiere, recomand să se înceapă pe un platou cu înclinație mică și cu oprire naturală. Pentru mai mult echilibru, leagă pe placă doar piciorul din față. După această primă etapă, poți merge pe o pârtie ușoară pentru a îți antrena derapajul, prin exercițiul de „frunză”. În acest stadiu, recomand să te familiarizezi cu teleschiul, pentru că permite lucrarea echilibrului și poziționarea pe verticală a snowboardului. Apoi (în maximum o zi sau două, adesea în câteva ore, în funcție de capacitatea ta de acomodare cu panta) vei putea continua cu viraje, cu sprijinire pe călcâi (backside) și sprijinire pe vârful piciorului (front side).

Wed’ze: Mulțumim Vik pentru aceste sfaturi prețioase !

Așadar, snowboardingul este înainte de toate 100% plăcere și la îndemâna tuturor persoanelor motivate.

Acum că știi mai multe despre snowboarding, ești gata să pornești aventura? Singur, cu prietenii sau familia, start !
Pentru inițiere, recomand să se înceapă pe un platou cu înclinație mică și cu oprire naturală. Pentru mai mult echilibru, leagă pe placă doar piciorul din față.
Lasă-te tentat de snowboarding

Bazele în schi ajută începătorul în snowboarding.

Total
1
Shares

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 voturi, medie: 4,50 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Jun 17, 2021
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020