CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI COPILUL

Decathlon îți propune câteva sfaturi, cu ajutorul cărora să îți protejezi copilul, atunci când merge pe role sau cu trotineta.

 

PROTECȚII PRINCIPALE

Indiferent dacă este vorba de mersul pe role sau pe trotinetă, copilul tău va descoperi terenuri noi de practicare și, totodată, va fi supus și anumitor riscuri. De aceea, este important să fie bine echipat pentru sportul respectiv.

Astfel, poți să formezi o panoplie completă, alcătuită din protecții pentru cap, mâini și picioare :

-cască, stil ciclist sau street. Odată adaptată circumferinței capului, aceasta trebuie să fie suficient de strânsă, dar nu atât de mult încât să aplice presiune asupra gâtului.

-protecții pentru încheieturi. Atunci cand copilul se deplasează cu rolele și cade, primul instinct este să se sprijine în mâini. Astfel, pentru a-l ajuta să își păstreze echilibrul pe 8 sau 2 roți, asigură-te că poartă, în primul rând protecții speciale : genunchiere, protecții pentru încheieturi.

-cotiere. Acestea vor proteja eficient zona coatelor, în momentul impactului cu solul.

Pe lângă aceste accesorii absolut necesare, poți alege pentru copilul tău și:

Îmbrăcăminte rezistentă, tip jeans, pentru a proteja în caz de alunecare sau cădere; încălțăminte înaltă și fixă, pentru a proteja glezna, dacă în urma căderii se umflă; cremă cu protecție solară, eficientă în timpul deplasărilor la exterior.

 

PROTECȚIE SOCIALĂ

Sportul pentru care copilul tău a dezvoltat o pasiune este unul ce îi permite și să socializeze. Prin intermediul acestuia, nu numai nivelul de practică se dezvoltă, ci și personalitatea sa. Astfel, cu cât va fi înconjurat de mai mulți prieteni, cu atât va fi mai încrezător în forțele proprii.

De aceea, recomandăm să îți înscrii copilul în diferite cluburi sau grupuri de practicare a acestui sport, pentru a-și îmbunătăți nivelul și a se împrieteni cu alți copii, pasionați de mersul pe role și trotinete. Există o mare varietate de niveluri de depășit, dar și trasee pe care acesta poate să se deplaseze. Ba mai mult, fiind înscris în aceste cluburi, va putea fi supravegheat de cadre competente, pentru a practica în siguranță.

PROTECȚIE PARENTALĂ

Nu uita că ești cel mai mare susținător al copilului tău ! De aceea, trebuie să îl încurajezi să își urmeze pasiunea, să petreci timp cu el și să îl motivezi. Nu ezita să mergi împreună cu el atunci când practică acest tip de sport, căutați, totdată, cele mai potrivite spații de practicare.

 

PROTECȚII OXELODecathlon îți propune câteva sfaturi, cu ajutorul cărora să îți protejezi copilul, atunci când merge pe role sau cu trotineta.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,50 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020