CUM SĂ ALEGI SCHIURILE POTRIVITE PENTRU TINE

Schiuri pentru schi pe pârtie, Freeride, freestyle sau schi de tură ? Te întrebi ce mărime să alegi? Late sau înguste? Schiurile trebuie să îți ofere plăcerea de a aluneca ușor pe pârtie și de a progresa, în siguranță. Deși alegerea schiurilor ți se poate părea dificilă, descoperă toate criteriile noastre de luat în calcul pentru o alegere corectă și bucură-te de momente frumoase pe pârtie!  

DESCOPERĂ MARCA

1. PRACTICA SPORTIVĂ

SCHI PE PÂRTIE

Iubești să faci viraje frumoase pe pârtie? În acest caz, îți recomandăm schiurile de pârtie. Destul de înguste, aceste schiuri asigură un plus de reactivitate între viraje, precum și stabilitate bună.

 SCHI FREERIDE

Preferi zăpada pulvăr ? În acest caz, ai nevoie fără nicio îndoială de o pereche de schiuri Freeride. Mai late (peste 85mm în mijloc) și prevăzute cu rocker în față și/sau spate, acestea asigură flotabilitate pe zăpadă pulvăr și sunt ușor manevrabile. 

SCHI FREESTYLE

Dacă preferi snowpark-urile, săriturile și îți dorești să încerci noi module, alege o pereche de schiuri Freestyle. Prevăzute cu două vârfuri, ușoare și rezistente, acestea asigură o manevrabilitate optimă. 

SCHI DE TURĂ

Îți dorești să descoperi într-un altfel de mod muntele, să eviți aglomerația de pe pârtie și să te bucuri de momente plăcute împreună cu prietenii? Alege o pereche de schiuri de tură, prevăzute cu piei de focă pentru urcare. 

DESCOPERĂ categoria de schiuri

2. NIVELUL DE PRACTICĂ

NIVEL 1: ÎNCEPĂTOR

Îți dorești să înveți să schiezi și să progresezi, fără a te aventura pe pante dificile și abrupte. 

NIVEL 2: MEDIU

Schiezi cu ușurință pe pistele verzi-roșii, în majoritatea tipurilor de pantă și tipuri de zăpadă. Stăpânești virajele derapate și îți dorești să progresezi în tehnica virajelor tăiate și manevrarea schiurilor în zăpadă pulvăr.

NIVEL 3: AVANSAT

Schiezi cu viteză pe toate tipurile de zăpadă și pe orice tip de pantă. Știi să variezi foarte bine virajele (rază scurtă, viraje lungi, viraje tăiate, derapate).

3. MĂRIMEA

Cu cât schiurile sunt mai scurte, cu atât sunt mai ușor de manevrat. Din acest motiv, este recomandat ca practicanții de nivel începător să aleagă schiuri mai scurte, în timp ce schiorii de nivel avansat pot alege schiuri mai lungi. 

SCHIURI DE PÂRTIE

Între -5 și -15 cm 

SCHIURI FREERIDE

De la – 5 cm la +10cm decât înălțimea ta

SCHIURI FREESTYLE

De la înălțimea ta la – 10 cm

SCHIURI DE TURĂ

De la – 5 cm la -10cm sub înălțimea ta 

4. GREUTATEA PRACTICANTULUI

Greutatea practicantului influențează capacitatea de manevrabilitate a schiurilor. De exemplu, unui schior cu o greutate redusă îi va fi mai dificil să controleze niște schiuri rigide. În acest caz, orientează-te spre o pereche de schiuri ușoare, cu flexibilitate medie, iar dacă ai o greutate mai mare, alege o pereche de schiuri cu rigiditate medie. Schiurile rigide sunt destinate schiorilor de nivel avansat. 

5. REGLAREA CORECTĂ A LEGĂTURILOR DE SCHI

După ce ai ales perechea de schiuri care ți se potrivește, este important să reglezi bine legăturile. Schiul este un sport foarte plăcut, indiferent de nivelul de practică, dar este primordial să îl practicați în siguranță. O pereche de legături reglate incorect prezintă riscuri de accidentare.

În articolul de mai jos pot fi descoperite câteva sfaturi și informații utile cu privire la reglarea și alegerea corectă a legăturilor de schi.

Citește articolul

Total
59
Shares

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (39 voturi, medie: 4,49 din 5)
Încarc...