Alegerea unei mingi de padel nu este cea mai grea alegere, deoarece aceasta este asemănătoare unei mingi de tenis, ușor de pierdut! Ești mai degrabă un jucător începător sau consecvent? Minge cu presiune sau fără? Urmează ghidul nostru pentru a alege mingea cea mai potrivă practicii tale.

Alegerea unei mingi  de padel se face înainte de toate în funcție de nevoile pe teren, dar mai ales în funcție de nivel practicii tale, care va influența enorm alegerea finală.

1/ AȘTEPTĂRILE LA NIVELUL MINGILOR

Alegerea unei mingi se face în funcție de nivelul de practică și va influența așteptările tale pe care le ai în raport cu alegerea mingii.

NIVEL OCAZIONAL

 

Dacă ești un jucător ocazional, alege o minge fără presiune. Optează pentru un ricoșeu lent, pentru a facilita schimburile de mingi.

 

 

NIVEL CONSECVENT

Dacă ești un jucător consecvent, ai nevoie de o minge cu presiune. Optează pentru o minge dinamică, cu un ricoșeu bun și o viteză adaptată. Aceste mingi sunt rezistente în timp la toate condițiile de joc.

 

2/ MINGI CU PRESIUNE ȘI MINGI FĂRĂ PRESIUNE

Mingi fără presiune: acestea  dispun de un nucleu din cauciuc gros. Sunt mai grele şi mai dure. Beneficii: rezistenţă optimă.

Mingi cu presiune : acestea sunt mai ușoare și mai flexibile, oferă mai mult confort în joc. Beneficii : calitatea ricoşeului.

 

Alegerea unei mingi de padel nu este cea mai grea alegere, deoarece aceasta este asemănătoare unei mingi de tenis, ușor de pierdut! Ești mai degrabă un jucător începător sau intensiv? Minge cu presiune sau fără? Urmează ghidul nostru pentru a alege mingea cea mai potrivă practicii tale.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020