Atunci când practici sport sau ești în vacanță, soarele te face să vrei să ieși afară ! Dar te-ai gândit să îți protejezi tenul și corpul de soare ? Pentru a avea grijă de pielea ta, urmează ghidul nostru, pentru a alege protecția solară potrivită şi pentru a putea profita din plin de beneficiile soarelui.
CE ESTE PROTECȚIE SOLARĂ?

Atunci când te protejezi de soare, te protejezi de ultraviolete. Există două tipuri de ultraviolete care trec prin stratul de ozon:

 • UVB : aceastea provoacă arsuri solare și pot fi chiar o cauză a cancerului de piele și a leziunilor oculare.
 • UVA : Cele care pătrund mai adânc în piele. Sunt responsabile pentru îmbătrănirea prematură a pielii.

Indiferent de tipul de piele, ai nevoie de protecţie împotriva razelor ultraviolete. Crema solară îți permite să te protejezi împotriva lor, fără a te împiedica să te bronzezi.
CE ESTE UN INDICE DE PROTECȚIE ?

Indicele de Protecție (IP), care mai este numit SPF (Sun protection Factor). El măsoară nivelul de protecție al produselor solare care protejează de razele  UVB.  Acest indice este evaluat conform testelor standardizate. De exemplu, un indice de 50 înseamnă că o persoană are de cincizeci de ori mai multe șanse de a suferi de arsuri solare dacă nu aplică crema de protecţie. Cu toate acestea, testele de laborator nu pot lua în considerare cu certitudine toate condițiile din mediul înconjutător, cum ar fi apa, nisipul, altitudinea, transpirația etc.  Nivelul de protecție depinde în principal de activitățile fizice, băi, transpirație, și scade semnificativ în cazul în care cantitatea de cremă solară este aplicată necorespunzător. Produsele de protecție solară nu garantează o protecție 100%.

ALEGE PROTECȚIA SOLARĂ ÎN FUNCȚIE DE TIPUL DE PIELE

Fiecare piele este diferită. În funcție de culoarea sa (fototip), ea este mai mult sau mai puțin sensibilă la soare:

 • Pielea ta este luminoasă și cu mulți pistrui. Ai o piele foarte sensibilă la soare, astfel încât suferi frecvent de arsuri solare și îţi este întotdeauna greu să te bronzezi. Pentru o expune moderată la soare, la aer curat, îți recomandăm un indice de protecție de 30 sau 50+. Dacă te expui la plajă sau în zonele cu condiţii extreme (munți sau tropice) îți recomandăm o protecție foarte mare: 50 +, precum sprayul solar Aptonia IP 50+.
 • Pielea ta este luminoasă, cu puțini pistrui. Ai o piele sensibilă la soare şi suferi cu ușurinţă de arsuri solare, dar te bronzezi ușor : îți recomandăm o protecție medie între 30 și 50+ la plajă, cum ar fi sprayul solar Aptonia IP 30, și o protecție puternică 50+ pentru zonele  montane și zone tropicale.
 • Pielea ta este una luminoasă, dar se bronzează ușor. Ai o piele de culoare intermediară, care nu suferă de arsuri solare pe parcursul unor expuneri intense : îți recomandăm o protecție redusă, cu un indice de protecție de 10 în zone cu aer curat, o protecție medie între 15 și 25 pentru plajă și o protecție înaltă, între 30 și 50 pentru munte sau zone tropicale.
 • Pielea ta este mată și rezistentă. Te bronzezi ușor fără arsuri solare : te sfătuim să optezi pentru o protecție solară între 5 și 10 într-o zonă cu aer curat sau la plajă și cu un indice de protecție cuprins între 15 și 25 pentru zonele montane și tropice, cum este sprayul solar Aptonia IP 15.

SFAT PENTRU ÎNGRIJIREA CORPULUI : OPTEAZĂ PENTRU LAPTELE DE CORP DUPĂ EXPUNEREA LA SOARE !

După expunerea la soare, pielea ta are nevoie să fie rehidratată.  Îngrijirea după o sesiune de bronzare îți permite să îți hrănești pielea și să îți prelungești bronzul. O piele hidratată și sănătoasă este cheia longevității bronzului. Îți recomandăm loțiunea After Sun Aptonia.

În plus, nu uita măsurile de precauție necesare pentru a te bucura de soare:

 1. Cea mai bună protecție este echipamentul, în special pentru copii ! Folosește protecții suplimentare cum ar fi o pălărie, ochelari de soare și un tricou.
 2. Arsurile solare sunt periculoare, mai ales la copii. Sugarii și copiii mici nu ar trebuie să fie expuși la lumina directă a soarelui și la căldură intensă.
 3. Utilizează protecția solară în funcție de tipul tău de piele.
 4. Aplicarea cremei de plajă trebuie repetată la fiecare 2 ore după înot, indiferentul de gradul de protecție.
 5. Evită expunerea la soare între orele 11 și 15, orele de vârf.
 6. Nu sta prea mult la soare, chiar dacă folosești protecții solare. Protecția solară nu este concepută pentru a perlungi timpul de expunere la soare.
 7. Expunerea excesivă la soare reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătate. Expunerea la soare trebuie să fie progresivă.
 8. La altitudine mari și în zonele tropicale trebuie să crești indicele protecției solare pe care o utilizezi de obicei.

Atunci când practici sport sau ești în vacanță, soarele te face să vrei să ieși afară! Dar te-ai gândit să îți protejezi tenul și corpul de soare? Pentru a avea grijă de pielea ta, urmează ghidul nostru pentru a alege protecția solară potrivită, pentru a putea profita de plin de beneficiile soarelui.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*