Pentru a te proteja de iritațiile cauzate de contactul cu placa, un top pentru sporturi acvatice de alunecare devine indispensabil. Utilizat pentru a practica surf, bodyboard sau windsurf, acesta îți asigură protecție eficientă împotriva soarelui și asigură menținere optimă a căldurii corporale. Pentru a alege corect topul, DECATHLON îți oferă câteva trucuri.

DE CE SĂ UTILIZEZI UN TOP PENTRU SPORTURI ACVATICE DE ALUNECARE?

Topul joacă un rol de intermediar. Dacă practici bodyboard vara dar simți o ușoară senzație de frig care te deranjează, purtarea unui top îți va permite să nu porți un combinezon întreg pentru a te încălzi; așadar în astfel de cazuri topul este articolul vestimentar perfect. De asemenea, este și un element complementar pentru protecție optimă împotriva frigului. Datorită protecției termice, se poate utiliza și sub un combinezon. Practice pentru protecție împotriva soarelui, sub apă și în afara apei, topurile anti-UV blochează mai mult de 90% din ultraviolete. De asemenea, poți găsi diferite grosimi, de la 0,5 la 2 mm. Cu cât materialul este mai gros, cu atât te va proteja mai bine.

DIFERITE TIPURI DE TOPURI

Există două tipuri de topuri: top anti-UV și top termic.

-Top anti-UV: asigură, conform indicelui factorului de protecție, protecție mai eficientă contra razelor UV. Acest indice adesea situat la minimum 40 definește nivelul de protecție al textilelor. Eficiența sa este valabilă și în cazul în care materialul este ud. Este confortabil și plăcut la atingere.

-Top termic: rolul său este înainte de toate de a menține căldura. Se poartă în general sub un costum de surf. Se poate purta și singur, dacă temperatura permite acest lucru. De exemplu, dacă practici bodyboard și este cald dar apa este rece, poți purta doar un top termic. Acest lucru îți va permite să nu îmbraci un costum de surf (care oferă și mai mult confort termic). De asemenea, protejează de soare și izolează de vânt. Purtat singur, un top termic este adaptat unei temperaturi de aproximativ 20 °C. Un aspect ocazional care poate deranja în practica bodyboardului sau surfului este iritarea la nivelul materialului și mai precis în zonele cusăturilor. De aceea, DECATHLON îți recomandă să alegi un top pentru bodyboard cu cusături plate.

FORMA TOPULUI

Există în general două forme ale topurilor: cu mâneci lungi și cu mâneci scurte. Cele două modele sunt potrivite, dar în funcție de nevoi, te vei orienta către cel care va proteja mai mult sau mai puțin. Pentru mărirea eficienței îmbrăcămintei, DECATHLON îți recomandă să alegi un top ajustat perfect mărimii tale. Este bine de știut că la prima probă este normal ca topul să te strângă puțin. Această senzație dispare în apă.

TOPUL DIN NEOPREN

Material utilizat pentru majoritatea costumelor, se regăsește în numeroase activități, dar mai ales în bodyboard. Topul fabricat din neopren prezintă avantajul de a se ajusta perfect corpului tău și de a oferi izolare termică mai bună. Topul din neopren este destul de special pentru că în ciuda eficienței sale, necesită un minimum de îngrijire. Pentru întreținerea sa, este recomandat ca după fiecare utilizare să îl clătești cu apă rece. De asemenea, pentru a mări durata de viață a unui top de surf sau de bodyboard din neopren, evită să îl usuci la soare. În bodyboard, topul este la fel de necesar precum labele de înot sau coarda. Pentru a îl alege corect, nu ezita să te informezi asupra mediului în care practici și a condițiilor climatice exacte. Acest lucru îți va permite să te echipezi corect.

Pentru a te proteja de iritațiile cauzate de contactul cu placa, un top pentru sporturi acvatice de alunecare devine indispensabil. Utilizat pentru a practica surf, bodyboard sau windsurf, acesta îți asigură protecție eficientă împotriva soarelui și asigură menținere optimă a căldurii corporale. Pentru a alege corect topul, DECATHLON îți oferă câteva trucuri.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020