Reluarea rutinei: metrou, muncă, somn. Reînceperea activității cotidiene nu îți acordă timp de odihnă, îți simți corpul epuizat și secat de energie. Nu știi cum să te mai împarți între un program încărcat, reuniuni peste reuniuni și milioane de dosare. Tensiunile se acumulează și frustrările preiau controlul. De acum, învață să te relaxezi și să te îndepărtezi de probleme. Iată 4 soluții pentru a învăța să gestionezi stresul și să te menții în formă.

ZERO REGIM, ZERO STRES !

Aviz celor care sunt stresați din fire: spuneți stop regimurilor care afectează nervii. Nu sunt bune pentru persoanele mai sensibile. Stresul induce un consum alimentar crescut celor care sunt deja destabilizați. Și cauza majoră a destabilizării ar fi… regimurile ! Prea multe restricții provoacă dereglarea poftei de mâncare. Persoanele obsedate de siluetă au tendința de a fi mai vulnerabile la stres. Ele reacționează prin a consuma mai mult, adesea alimente grase și îndulcite, surse de plăcere. Rezultat: o creștere în greutate, care și ea riscă să genereze stres, și totul devine un cerc vicios ! Așadar optează pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată , fără să îți impui regimuri drastice. Este cea mai bună alegere și pentru moral, și pentru siluetă.

RELAXEAZĂ-TE ASCULTÂND MUZICĂ

Anturajul te presează, alergi în toate direcțiile fără să ai timp să îți iei o pauză ? Nu mai permite lumii exterioare să te agreseze. La prânz, optează pentru o pauză 100% zen. Cum? Relaxează-te în afara locului de muncă. Ieși pentru a îți aerisi spiritul, departe de mediul stresant: într-un spațiu verde sau la tine acasă. Alege un loc calm, care nu îți va perturba acest ritual. Pentru a îți regăsi intimitatea, folosește MP3 playerul și alege o melodie calmantă sau muzică de relaxare, apoi lasă-te purtat de fiecare notă pentru a resimți o adevărată stare de bine. Auzul poate participa la relaxare așa că nu mai aștepta: alungă stresul prin muzică.

REVENIREA ÎN VIAȚA REALĂ

Nu te mai poți lipsi de telefonul care pare aproape lipit de urechea ta? Dacă să trăiești o zi fără telefon ți se pare un lucru imposibil, atunci înseamnă că ai mare nevoie de o pauză. Nu îți mai face griji că vei rata un mare eveniment, de data aceasta trebuie să te deconectezi. O dată pe săptămână, impune-ți acest ritual: stinge TOATE gadgeturile high-tech pentru a te regăsi, în sfârșit, pe tine însuți (nu, nu ai voie nici la televizor). Nimic mai bun pentru a elimina stresul: iată-te în viața reală, total eliberat de lumea virtuală.

DETAȘEAZĂ-TE PRIN YOGA

Cum să te eliberezi de stres la sfârșitul unei zile lungi? Iată un exercițiu de yoga perfect pentru a îți reîncărca bateriile: postura „Shavasana”. Întinde-te pe spate, pe o saltea de yoga și dă drumul tuturor tensiunilor. Brațele și picioarele sunt ușor depărtate, palmele mâinilor sunt orientate către cer, ochii sunt închiși. Respiră relaxat: lent și profund la început, apoi normal. Uită de toate neliniștile și lucrurile care ți-ar putea perturba concentrarea. Rămâi în această poziție câteva minute. Acest exercițiu poate părea foarte simplu dar de fapt este nevoie de imobilitate totală pentru a îl realiza. Asta înseamnă că trebuie să îți concentrezi toată atenția pe corpul complet nemișcat. Această postură este foarte utilă pentru a deveni conștient de corpul tău, pentru a face un vid mintal și pentru a reveni în starea de aici și acum. Încearcă-l în caz de stres, insomnie sau nervozitate.
Reluarea rutinei: metrou, muncă, somn. Reînceperea activității cotidiene nu te odihnește, îți simți corpul epuizat și golit de energie. Nu știi cum să te mai împarți între un program încărcat, reuniuni peste reuniuni și milioane de dosare.
CUM SĂ GESTIONEZI STRESUL?

Reluarea rutinei: metrou, muncă, somn. Reînceperea activității cotidiene nu te odihnește, îți simți corpul epuizat și golit de energie.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020