CUM SĂ ASIGURI SIGURANȚA COPILULUI TĂU LA PISCINĂ

Copilul tău iubește să stea în piscină? În acest caz, știi cum să îl echipezi, astfel încât se bucure de înot, în siguranță?

Cuprins

  1. FAMILIARIZAREA CU APA, O ETAPĂ IMPORTANTĂ
  2. SCUFUNDAREA, ULTIMA ETAPĂ ÎN ÎNVĂȚAREA ÎNOTULUI
  3. CUM ALEGI CORECT ECHIPAMENTUL DE ÎNOT PENTRU COPILUL TĂU?

1. FAMILIARIZAREA CU APA, O ETAPĂ IMPORTANTĂ

Echipamentul corespunzător acestei etape îi permite copilului să adopte o poziție care îi va fi utilă mai apoi în învățarea înotului. Produsele din această gamă asigură o flotabilitate optimă, care îi va da încredere copilului și îi va liniști pe părinți, știindu-l pe micuț în siguranță. Așadar, vă veți putea bucura împreună cu el de momentele petrecute în apă! 

Aripioarele gonflabile (practice și foarte compacte) și aripioarele din spumă (foarte rezistente, dar mai puțin compacte) sunt produsele vedetă ale acestei etape!

Colacul scaun este, de asemenea, o soluție bună pentru micuți. Acesta îi permite copilului să stea așezat confortabil, în timp ce descoperă ce se întâmplă în jurul lui, ghidat de părinți, cu ajutorul mânerelor plasate în jurul colacului.  

Următoarea etapă: deplasarea în apă

Progresiv, copilul va ajunge să se deplaseze în apă. Echipamentul corespunzător acestei etape îl va ajuta pe copil să treacă de la echilibrul în poziție verticală la cel în poziție orizontală, pentru a realiza primele mișcări de înot, pe burtă sau pe spate.

 

Pentru această etapă, centura de înot Nabaiji este accesoriul ideal pentru copilul tău, deoarece permite lucrarea echilibrului ventral și dorsal, respectiv învățarea primelor mișcări de înot. 

2. SCUFUNDAREA, ULTIMA ETAPĂ ÎN ÎNVĂȚAREA ÎNOTULUI

În continuarea jocului deasupra apei, se află jocul sub apă, care va lărgi câmpul de experimentare al copilului. Produsele corespunzătoare acestei etape îl vor ajuta pe copil să-și deschidă ochii sub apă, să-și țină respirația, dar și să renunțe la punctele de sprijin de sub picioare și să se bucure, încetul cu încetul, de deplasările sub apă. 

Așadar, inelele lestate favorizează realizarea de scufundări într-un mod distractiv. Alte accesorii precum mingile Funny Ball (prima etapă) sau inelele 3D Wings sunt accesorii complementare acestei practici.

3. CUM ALEGI CORECT ECHIPAMENTUL DE ÎNOT PENTRU COPILUL TĂU?

Pentru a alege corect echipamentul pentru copilul tău, iată opinia unui profesor de înot pentru copii: 

„După cum vă imaginați, comportamentul părinților în apă sau de pe marginea bazinului este primordial. Dacă copilul aude mereu replici precum „ai grijă, apa este periculoasă”, „la piscină este frig”, „nu-ți băga capul în apă”, copilul nu va aceeași încredere în apă precum cel care aude o încurajare precum o să vezi ce super este în apă!”. În calitate de profesor de înot, atunci când un părinte îmi cere sfatul înainte de a alege un echipament de flotabilitate pentru copil, încerc să observ comportamentul copilului pe marginea bazinului de înot și în apă. Pentru un copil care nu este familiarizat cu apa și urmează să experimenteze primele momente în apă, este important să fie susținut cu capul afară de către echipamentul de flotabilitate. Pentru aceasta, aripioarele sunt o soluție foarte bună, deoarece susținerea de sub brațe este foarte plăcută și îi conferă încredere copilului. După ce copilul s-a familiarizat cu apa, vesta de înot asigură o tranziție optimă de la aripioarele de înot la centura de înot, deoarece aceasta îi asigură copilului atât flotabilitate ventrală, cât și dorsală. Când copilul reușește să se poziționeze pe burtă, este ideală utilizarea unei centuri din spumă, deoarece aceasta favorizează învățarea echilibrului în poziție orizontală, specific înotătorului. În plus, o baghetă din spumă, poziționată sub brațe, îi va oferi copilului o stabilitate optimă în timpul deplasării în apă.”

DESCOPERĂ Categoria echipamnet inot

Punem accent pe siguranță: toată gama de echipament pentru învățarea înotului de către copii, concepută de marca noastră proprie, Nabaiji, respectă normele de siguranță și este adaptată nivelului de învățare.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Jun 17, 2021
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020