CUM SĂ ALEGI TRICOUL DE DRUMEȚIE

CUM SĂ ALEGI TRICOUL DE DRUMEȚIE

Atunci când alegi un tricou de drumeție, este recomandat să ții cont de intensitatea efortului și de temperatura exterioară.

Alegerea unui tricou de drumeție

1 /

INTENSITATEA EFORTULUI

În timpul unei drumeții intense (cu denivelări și efort susținut), vei transpira și este de preferat să alegi tricouri din materiale sintetice ,pentru că acestea sunt respirante și se usucă rapid.
Pentru și mai multă respirabilitate, unele din tricourile noastre au și cu fermoare de ventilare. Dacă porți rucsac, te sfătuim să alegi un tricou cu spate din mesh (precum cel din fotografie), deoarece acest material este mai respirant.
Pentru drumeție mai scurtă și mai puțin intensă, poți opta pentru cămașă sau materiale naturale. Acestea sunt confortabile, dar sunt mai grele și se usucă mai greu.

2 /

TEMPERATURA EXTERIOARĂ

Pentru vreme călduroasă (la fel ca pentru o activitate intensă) alege maiouri sau tricouri cu mâneci scurte, respirante și/sau care dispun de fermoare de ventilare.
Pe de altă parte, pentru vreme rece, optează pentru bluze sau tricouri din lână merinos (material natural anti-bacterian care limitează mirosurile neplăcute), sau pieptănate la interior. Acestea din urmă înmagazinează mai mult aer, menținând mai bine la interior căldura degajată de corp, și asigurând astfel confort termic optim.

Pentru reglarea căldurii, poți purta un tricou ușor, cu mâneci scurte, și o bluză călduroasă